Baleset

Mi történt? Holttestet találtak túrázók a Börzsönyben

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Újabb havazás érkezik vasárnap, ezúttal itt kell rá számítani

RövidenRöviden
Utasok a behavazott Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2023. december 7-én.
Utasok a behavazott Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2023. december 7-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Hétvégén a nap kevés helyen süt ki, jellemzően párás, borult lesz az időjárás és a köd helyenként tartósan megmaradhat. Vasárnap újabb csapadék érkezik: északon havazás, havas eső, délen havas eső, eső lesz jellemző. Éjszakánként többfelé fog fagyni, és napközben is csak jellemzően 0 Celsius-fok körüli csúcsértékek várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken az ország nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő. Némi napsütésre főként a nyugati és északkeleti részeken van esély. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb néhol lehet hószállingózás, szitálás. A délkeletire forduló szelet a Kisalföld és az Alpokalja térségében kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt mínusz 1 és plusz 2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult, sokfelé párás, foltokban ködös időre van kilátás, csak kevés helyen szakadozik fel a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás. Gyenge marad a légmozgás, csupán Sopron környékén élénkül meg a délkeleti szél. Hajnalban többnyire mínusz 6 és 0 fok közötti hőmérséklet valószínű, de a havas, szélcsendes vidékeken hidegebb lesz. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap vastagabb frontfelhőzet vonul át nyugatról kelet felé, mögötte délután, este nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Több helyen várható csapadék:

az ország északi felén havazás, havas eső, déli felén havas eső, eső lesz a jellemző.

Főleg hajnalban és este néhol ónos eső is lehet és ködfoltok is képződnek. Helyenként megélénkül a déli, majd az északnyugati szél. Hajnalban általában mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. Kora délutánra mínusz 2 és plusz 7 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton mérhetik a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

Ez is érdekelhet

Havazással, viharos széllel tér vissza a tél – már látszik az animáción, hogyan közelít

Durva havazás Ferihegyen: lezárták az 1-es futópályát, késésekre, járattörlésekre kell számítani

18-20 fok érkezik a jövő héten, áprilisba ugrik a február

10-17 fok között alakul a hétvége, de esős, szeles idő várható – mutatjuk az előrejelzést

Fordulat, most jelentették be: havazás várható, a közútkezelő megkezdte a sószórást

Kiadták a riasztást: viharos széllel, ónos esővel tér vissza a tél, havazás is lehet