Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Gazdaság

Lecsap a Temu piactérre a Gazdasági Versenyhivatal

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

A kábítószer elrejtésére használt konténert Ecuadorban adták fel, és banánt szállítottak benne.

RövidenRöviden
Részlet a rendőrség videójából.
Részlet a rendőrség videójából.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai több mint 154 kilogramm, 23 milliárd forintot meghaladó értékű kokaint foglaltak le egy csepeli telephelyen. A BRFK keddi bejelentése szerint egy a csepeli szabadkikötőben „ólálkodó” maszkos férfiről érkezett bejelentés még november 11-én hajnalban. Az ismeretlen elmenekült, a rendőrök nem találták meg.

Megtalálták ugyanakkor azt a hűtőkonténert, amit megpróbált kinyitni: a hat méter magasan elhelyezett konténerben kialakított rejtekhelyről 155, egyenként körülbelül egykilós kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő. A helyszínen folytatott szemle keretében alkalmazott tesztek kokaint mutattak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A kirendelt vegyészszakértők vizsgálata megerősítette, hogy

a nettó 154,805 kilogramm lefoglalt anyag nagy tisztaságú kokain, aminek feketepiaci értéke 23 milliárd 220 millió forintra tehető.

A közlemény szerint ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül minden második fővárosi lakosra jutna egy adag.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy a kábítószer elrejtésére használt konténert Ecuadorban adták fel, és banánt szállítottak benne; a szállítmány Mexikóba, majd hajóval Németországba érkezett, onnan vasúton jutott Magyarországra november 8-án, ahol a banánt kirakodták.

A BRFK nyomozói minden részletre kiterjedő adatgyűjtést folytatnak Magyarországon, és felvették a kapcsolatot több külföldi hatósággal, köztük az amerikai kábítószerellenes ügynökséggel, a DEA-vel.

Közölték azt is, hogy ezen az óriási drogfogáson túl a Budapesti Rendőr-főkapitányság idén összesen körülbelül 406 209 000 forint utcai értékű kábítószert vont ki a feketepiaci forgalomból, közte 2,775 kilogramm kokaint, 4,55 kilogramm amfetamint, 76,21 kilogramm, továbbá 138 tő marihuánát, és 96 embert fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

Drogdílerek rabolták el egymást Csongrádban, egy ember súlyosan megsérült

Bankjegyekkel kitömött zsebekkel érkezett haza a strici Svájcból, a reptéren fogták el

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

FBI-eszközzel lebuktatott drogbanda tagjai ellen emeltek vádat Magyarországon

A tiszanánai rendőröket is meglepte, mi került elő a cserépkályhából