Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Baleset

Hajók égtek az alsóörsi kikötőben

Megvádolták a férfit, aki megfojtotta a szekrénybe bújó 9 éves kisfiú anyját Zuglóban, majd beült a moziba egy szuperhősös filmre

RövidenRöviden
Bűnügyi helyszínelők Zuglóban, ahol megöltek egy fiatal nőt 2022. április 3-án este.
Bűnügyi helyszínelők Zuglóban, ahol megöltek egy fiatal nőt 2022. április 3-án este. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt azzal a 34 éves férfival szemben, aki még 2022 áprilisában otthonukban, egy veszekedés során megfojtotta az élettársát, miközben a nő 9 éves kisfia a szomszéd szobában volt.

A hétfői közlése szerint a vádlott 2022 elején ismerkedett meg a sértettel, majd nem sokkal később össze is költöztek abban a XIV. kerületi lakásban, amelyben a nő a korábbi kapcsolatából született, 9 éves gyermekével lakott. A pár együttélését a kezdetektől konfliktusok terhelték, gyakoriak voltak közöttük a viták.

2022. április 3-án délelőtt mindhárman otthon voltak, amikor a vádlott és a sértett ismét összeszólalkozott egymással, tettlegesség azonban ekkor még nem történt. A délutáni órákban a vádlott a könyökével véletlenül megütötte a kisfiú szemét, ami miatt a sértett számon kérte őt, és ennek hevében arcon is ütötte a férfit.

Ezután folytatódott közöttük a veszekedés, amit egy idő után a konyhában folytattak, a kisfiú pedig a szobában maradt, és a vádlott nem is engedte neki, hogy onnan kijöjjön. A vita során a vádlott végül

rátámadt a sértettre, megragadta a nyakánál, majd megfojtotta a nőt.

A férfi ezután a csukott ajtón keresztül felszólította a kisfiút, hogy maradjon a szobában, bújjon el, mert hamarosan jön a rendőrség. Ezt követően elhagyta a lakást, és a bejárati ajtót kulccsal bezárta.

A kisfiú egy idő elteltével előjött a rejtekhelyéről, és az előszobában megtalálta az édesanyját, majd telefonon segítséget kért az édesapjától, aki azonnal értesítette a rendőrséget.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit emberölés bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, valamint eltiltást minden olyan foglalkozástól, amelynek révén kiskorúakkal kapcsolatba kerülhetne – áll a közleményben.

A rendőrség korábbi beszámolója szerint a gyilkosság után az elkövető beült egy moziba az anyjával „egy szuperhős filmre”, a budapesti nyomozók a moziban fogták el.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ittas, drogos, jogosítvány nélküli román férfi okozott balesetet a rendőrök szeme láttára Zuglóban

Lakástűzben meghalt egy férfi Zuglóban

Gyermekpornóval bukott le egy zalai férfi, egyelőre nem tudni, hogy fideszes-e vagy csak keresztény; vádat emeltek ellene

Rendőri intézkedés közben meghalt egy 37 éves férfi Zuglóban

Megöltek egy nőt Zuglóban

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben