Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

A katasztrófavédelem azt kéri, aki teheti, ne induljon útnak, sem gyalogosan, sem autóval.

Hóeltakarító munkagépek a nyíregyházi Északi körúton 2021. január 13-án.
Fotó: MTI/Balázs Attila

Az Északi-középhegységben és tágabb térségében az esti órákban egyre nagyobb területen kell számítani ónos esőre – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták, Pest megye északkeleti területein, Nógrádban, a Mátra és a Bükk térségében 5 mm-nél is több ónos eső eshet, de az említett területek tágabb térségében is számottevő mennyiségre lehet számítani.

A csapadék intenzitása a késő esti óráktól kezd alábbhagyni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több északi járásra kiadta a legmagasabb szintű, piros riasztást az ónos eső veszélye miatt.

Az Északi-középhegységben továbbra is havazásra kell számítani, az esti órákban északkeleten még további 5 cm-t meghaladó hó hullhat.

Az Alföldön jelentős mennyiségű eső várható, éjszaka és péntek napközben sem áll el a csapadék, így a Debrecen-Szombathely vonal tágabb térségében 20, néhol akár 30 mm-t meghaladó mennyiség hullhat – jelezte a meteorológiai szolgálat.

A katasztrófavédelem arra kér mindenkit, hogy figyelje a meteorológiai szolgálat riasztásait.

Az érintett területeken fokozott odafigyelést kérnek mindenkitől. Azt tanácsolják az embereknek: ha tehetik, ne induljanak útnak, sem gyalogosan, sem autóval. Ne parkoljanak fa alatt vagy vezeték közelében. Célszerű készülni arra az esetre is, ha vezetékszakadás miatt nem lenne áram, ezért azt javasolják az embereknek, hogy készítsenek be elemlámpát vagy gyertyát. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot – tanácsolja a OKF.

Kapcsolódó friss hírek