Belföld

Heteken belül brutális energiaár-robbanás és áramhiány jöhet Magyarországon

Tech

Nagy a baj, Budapestet is elérte egy globális informatikai hiba

Bűnügy

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt Hajdú-Biharban

Szalmonellafertőzés okozta gyerekek tömeges megbetegedését
Fertőtlenítik a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola étkezőjét 2019. szeptember 24-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt – közölte a Debreceni Törvényszék szerdán.

Mint írták, a bíróság a férfit 18. életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélésben mondta ki bűnösnek. A férfit véglegesen eltiltotta a bíróság minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelyben 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzik.

A vádlott egy Hajdú-Bihar megyei általános iskolában tanított, ahol 2022. január elején egy internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül vette fel a kapcsolatot a sértettel. A köztük váltott üzenetek eredményeként viszonyuk bizalmas lett, és egyre bensőségesebbé vált.

A vádlott és a sértett 2022 februárjától 2022. március végéig többször találkozott, köztük testi kapcsolat is kialakult.

„A vádlott mint a sértett iskolájában tanító tanár, fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel”

– állapította meg a bíróság.

Az ügyben a bíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárásban kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, aki azonban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Súlyosító körülményt a bíróság a büntetőeljárás során nem tárt fel, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia.

A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

Ez is érdekelhet:
Meghalt az egyik sofőr az M0-son délelőtt történt balesetben

Kapcsolódó hírek

Drogot is árultak a szegedi dj-k, lekapcsolták őket

Egy héten belül már a második postás halt meg munka közben

Elfogtak egy emberölés miatt keresett férfit Budapesten

Csákánnyal, harci kutyával támadtak rendőrökre a Nyírségben

Külföldre menekült a kisfiút felrúgó, párjait ököllel verő „karateedző”, nem tudják kihallgatni

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten

Halálra vert egy idős nőt egy fiatalkorú férfi Borsodban

Megöltek egy férfit Eperjeskén, egy nőt súlyosan bántalmaztak

Megkéselte volt élettársát és egy férfit egy 22 éves baranyai fiatal