Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Leugrott egy diák egy budapesti gimi 3. emeletéről, búcsúlevelet is hagyott

Leugrott egy diák egy budapesti gimi 3. emeletéről, búcsúlevelet is hagyott
Fotó: Facebook/Veres Pálné Gimnázium

Kiugrott a budapesti Veres Pálné Gimnázium harmadik emeletéről és az aulába zuhant egy 9. évfolyamos diák csütörtök délelőtt – tudatta közleményében az intézmény.

A fiatalt súlyos állapotban szállították kórházba. A mentő, a rendőrség, a tanuló szülei, a fenntartó és a segítő szakemberek értesítése azonnal megtörtént, az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.

„10 óra 51 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy belvárosi gimnáziumban a belső aulában az egyik emeletről lezuhant egy diák. A fiút a mentők helyszíni ellátás után kórházba vitték. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság minden részletre kiterjedően vizsgálja, ennek keretében a rendőrök a helyszínen közigazgatási jogkörben szemlét tartottak és adatgyűjtést végeztek” – tájékoztatta a Telexet a rendőrség.

A Blikk kora este már arról írt, hogy a 15 éves fiú, Máté, búcsúlevelet is hagyott. A lap osztálytársak beszámolói nyomán azt írja, a fiatal az osztályteremben, a helyén hagyta a levelet, mellette pedig a mobilját, levéve róla a lezáró kódot.

„Máté azt írta, hogy reméli, Isten megbocsát neki, mert tudja, hogy ez súlyos bűn, amit el fog követni. Írta, hogy bocsánatot kér azoktól, akik szerették őt, illetve azt írta, hogy csak az édesanyját szerette és ő hiányozni fog neki. Az igazgatót is megemlítette benne, őt nem kedvelte. Mi azt tudtuk, hogy a családi körülményei nem voltak a legjobbak. Mindig ideges volt az otthoni dolgok miatt, valószínűleg emiatt döntött így”

– idézet a lap egy osztálytárs szavait.

A diákokat a rendkívüli eset ellenére nem küldték haza, ugyanakkor nem volt rendes tanítás, pszichológussal beszélgettek.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot és olvasd el ezt az oldalt! Ha másért aggódsz, itt találsz segítséget.

Kapcsolódó friss hírek