Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Orbán új kisbarátja, a magyarellenes Robert Fico is nekiesett a független médiának

Szlovákiában sem a miniszterelnök kívánalmai szerint tájékoztatják néhányan a nyilvánosságot.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Fico szlovák kormányfő (j) az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. október 26-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Fico szlovák kormányfő (j) az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján 2023. október 26-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A néhány hete kormányra került szlovák miniszterelnök is elkezdte átvenni Orbán Viktor sajtó-ellehetetlenítő aljasságait: Robert Fico felfüggeszti a kommunikációt néhány médiummal, „amíg nem kezdik el teljesíteni törvényben előírt kötelezettségeiket” – közölte a pozsonyi kormányhivatal hétfőn.

Az intézkedés négy, részben külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező, liberálisként számontartott tömegtájékoztatási eszközt érint, név szerint a Markíza kereskedelmi televíziót, az Aktuality.sk hírportált, illetve a Sme és a Dennik N lapokat és hírportáljaikat.

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte Robert Ficót is, aki a döntés kapcsán arról magyarázott: tiszteletben tartja, hogy az állami szerveknek a vonatkozó szabályozás szerint kötelességük tevékenységükről tájékoztatni a sajtót, annak érdekében, hogy az sokoldalú, időszerű és az igazságnak megfelelő információkkal tudja ellátni a nyilvánosságot. Viszont – tette hozzá – a mostani intézkedés által érintett sajtótermékek szerinte

„az új kormány létrejöttének első órájától fogva nem teljesítik azon kötelezettségüket, hogy valósághűen, sokoldalúan és idejekorán tájékoztassák a nyilvánosságot”.

Jellemóriások egymásra találva

Érdekesség, hogy Robert Fico néhány éve még szélsőséges magyarutálatáról volt hírhedt, ehhez képest mostani győzelmekor a „nagy magyar nemzetvédő”, Orbán Viktor nem győzött gratulálni neki:

„Találd ki, ki jött vissza! Gratulálunk Robert Ficónak a szlovákiai parlamenti választásokon aratott vitathatatlan győzelméhez. Mindig jó egy hazafival együtt dolgozni. Várom a folytatást!”

– üzente Orbán angolul a szlovákiai választás után annak a Ficónak, akiről még a kormánypárti HírTv 2012-es cikke is úgy emlékezik, hogy „már a kilencvenes években sem kedvelte a magyarokat”.

EU-csúcs egy régi-új kollégával. Isten hozta Robert Fico szlovák miniszterelnököt! 🇭🇺🇸🇰

Posted by Orbán Viktor on Thursday, October 26, 2023

Kapcsolódó friss hírek