Belföld

Magyar Péter: beépített emberek is vannak közöttünk, nem indulunk a megyei közgyűlési listákért

Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Elhunyt Galambos Erzsi színművész

Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja - tudatta a teátrum 2023. november 16-án. A felvétel 2015. április 29-én készült Budapesten.
Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja - tudatta a teátrum 2023. november 16-án. A felvétel 2015. április 29-én készült Budapesten. Fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt

Életének 92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja – tudatta a teátrum csütörtökön.

Közleményük szerint a színművész méltósággal viselt betegségben hunyt el szerdán.

Galambos Erzsi, aki a József Attila Színház előtt csaknem két évtizeden át a Budapesti Operettszínház tagja volt, főleg zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit, de jelentős prózai szerepekben is színpadra lépett. A musical műfajának egyik első hazai előadója volt, a Kossuth-díjat a musical műfajának magyarországi meghonosításáért és elismertetéséért, kiváló tánctudással párosuló, élményt adó színészi alakításaiért kapta meg.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!