Baleset

Tartálykocsi és személyautó ütközött Nagybajomnál, egy ember meghalt

Baleset

Meghalt a csecsemő, akit császármetszéssel hoztak világra, miután anyja életét vesztette egy autóbalesetben

Baleset

Összeesett, meghalt egy diák a budapesti Szent Imre Gimnázium szalagavató bálján

Balkáni drogbanda vezetőjét fogták el Budapesten, évek óta üldözték

A befolyt összeget vagy a főnök fia vagy egy velük kapcsolatban álló magyar nő vitte ki rendszeresen Szerbiába.

RövidenRöviden
A férfi elfogása a rendőrség fotóján.
A férfi elfogása a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Elfogták Budapest VIII. kerületében egy drogterjesztéssel foglakozó bűnszervezet 60 éves albán vezetőjét – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán. Az albán férfi magyarországi tartózkodási helyét a készenlétisek derítették fel, majd az akciót a TEK hajtotta végre.

Kifejtették, hogy már évek óta folytattak eljárást egy olyan bűnbandával szemben, amely a gyanú szerint a Balkánról folyamatosan drogot csempészett Magyarországra.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozás szerint a 60 éves férfi irányítása alatt a banda tevékenységében – saját fia mellett – számos magyar állampolgár is részt vett.

A Magyarországra hozott drogot különböző albán és koszovói futárok vitték el a magyar dílerekhez, akik aztán értékesítették, majd az ebből befolyt összeget vagy a főnök fia vagy egy velük szoros kapcsolatban álló magyar nő vitte ki rendszeresen Szerbiába.

Egy szállítmánnyal általában mintegy 10 kilogrammnyi kábítószer érkezett Magyarországra, a drog főként kannabisz volt.

Időközben hasonló bűncselekmények elkövetése miatt hét év szabadságvesztésre ítélte a banda vezetőjét a bíróság és nyolc évre kiutasította Magyarországról. A férfi tavaly nyáron szabadult, azóta azonban eltűnt a hatóságok látóköréből; tartózkodási helye ismeretlenné vált mind a magyar, mind a külföldi hatóságok előtt.

A KR NNI mellett kereste őt több hatóság is, európai és nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van vele szemben, és a szerb rendőrök azért körözik, mert egy náluk folyamatban lévő eljárásban is felmerült, hogy a 60 éves albán férfi egy olyan bűnszervezet tagja, amely Koszovón és Szerbián keresztül az Európai Unió területére heroint, kokaint és kannabiszt csempészett be.

A szerb nyomozókkal való együttműködés során jutottak olyan információkhoz a KR NNI munkatársai, hogy a férfi Magyarországon tartózkodhat, majd több társszerv bevonásával sikerült azonosítani a pontos tartózkodási helyét, és végül – november 10-én – Budapesten fogták el. A nyomozók valamennyi hozzá köthető ingatlanban kutatásokat hajtottak végre, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

Ezek is érdekelhetnek

Rosszul lett egy kokainnyelő a máriapócsi vasútállomáson, egy rakás kapszulát műtöttek ki belőle

Rengeteg kábítószert találtak a Liszt Ferenc-repülőtéren

Cukorbeteg nő okozott halálos balesetet Nagykanizsán, vádat emeltek ellene

Rengeteg kristályt és több mint 700 millió forintnyi vagyont foglaltak le a rendőrök több drogterjesztő bandától

Éveken át erőszakolta unokahúgát, aki többször is teherbe esett – életfogytiglant kapott a soproni visszaeső bűnöző

Jelentős mennyiségű drogot találtak egy 18 éves fiú otthonában Keszthelyen, drogkereskedelem miatt emeltek vádat ellene