Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Most jelentették be: megmozdult az egész magyar hadsereg, megindultak a szárazföldi csapatok!

A miniszter szerint egyelőre nagyon jól sikerül megmozdulni, de természetesen meg kell várni, hogy a gyakorlat befejeződjön.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j4), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b2) és Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal főispánja (b2) az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton a Hajdú-Bihar vármegyei Hajdúhadházon, a honvédség gyakorlóterén 2023. november 13-án.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (j4), Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke (b2) és Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal főispánja (b2) az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton a Hajdú-Bihar vármegyei Hajdúhadházon, a honvédség gyakorlóterén 2023. november 13-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton megmozdult az egész magyar hadsereg – tájékoztatta a nagyérdeműt a honvédelmi miniszter hétfőn a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon, ahol a luxusficsúr-bohóchonvéd éleslövészetet tekintett meg a honvédség helyi gyakorlóterén.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a lövészetet megelőzően sajtótájékoztatón arról magyarázott, Magyarország harminc éve nem látott nagy honvédségi gyakorlatnak lehet a tanúja, amelyen a szövetségesi együttműködés, a Magyar Honvédség és a magyar közigazgatás közösen vizsgázik.

Ez a vizsga – tette hozzá – egyelőre nagyon jól sikerül, de természetesen meg kell várni, hogy a gyakorlat befejeződjön, és annak kiértékelése után lehet végső megállapításokat tenni!

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke is megerősítette, hogy „a honvédség mozgásba lendült földön, vízen és levegőben”, aktiválták a légvédelmi rendszert, megkezdődött a légierő csapatainak széttelepítése az ország több pontjáról, valamint megindultak a szárazföldi csapatok!

„Most vizsgázunk, hogy az elmúlt években mire készültünk fel” – tette hozzá a vezérkari főnök.

Kapcsolódó friss hírek