Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Szabadtéri sütögetés az erkélyen? Igen, lehetséges!

Szabadtéri sütögetés az erkélyen? Igen, lehetséges!

A grillezésről a nyarak, a különleges alkalmak, a sütögetéssel egybekötött kerti partik jutnak eszünkbe, pedig a műfaj kis helyen, akár egy társasházi erkélyen és hidegebb időben is kiválóan űzhető.

Jó hír azoknak, akik nem rendelkeznek kerttel, hogy a korszerű grillek révén ma már minimális helyen is maximálisan élvezhetik a szabadtűzön készült ételek páratlan ízét, ráadásul a Grillplaza.hu által kínált gázgrillek révén a szomszédok zavarása nélkül. Különleges élményt nyújtanak a sütőben készült ételek a család és a barátok számára egy-egy nevezetes eseményen vagy szimplán a hétköznapokban. Milyen grillt válassz, ha a lakásod erkélyén hódolnál a szenvedélyednek?

A kis erkély nem akadály

Talán jártál már nyaralásaid alkalmával olyan helyeken a világban, ahol a szabadtéri sütögetés hétköznapi dolognak, alapvető ételkészítési módnak számít, így úton-útfélen találkozni kisebb-nagyobb grillek mellett guggoló emberekkel. Ebből is látható, hogy apró helyen is készíthetünk grillezett finomságokat, csak a megfelelő eszközre van szükség hozzá.

Egy szűkösebb erkély is nagyszerű lehetőséget kínál, hogy jó időben a szabadban töltsük az időt, csak a megfelelő bútorokkal kell berendezni, és a zavartalan időtöltés érdekében az árnyékolásról gondoskodni. A szabadtéri étkezésről, illetve a kinti sütögetésről sem kell lemondani, hiszen ma már számos típusú és méretű grill áll rendelkezésünkre.

Sütögess a szomszédok zavarása nélkül!

Társasházi lakásokban illik betartani az együttélés írott és íratlan szabályait, és lehetőleg úgy kell élni, hogy másokat ne zavarjunk. Különösen vonatkozik ez az erkélyekre, teraszokra, amelyek nemcsak határosak lehetnek a szomszédokkal, hanem falak sem védik, gátolják meg a zajok és szagok terjedését.

Amikor arra az elhatározásra jutunk, hogy kihasználjuk a kis erkély nyújtotta szabadságot, és kivonulunk étkezni, sőt grillezni, ne csak magunkra gondoljunk, hanem a szomszédainkra is. A gázgrillek nagyszerű választásnak bizonyulnak, ugyanis nem járnak füstszaggal, mint a hagyományos faszenes sütők, így nem füstölünk teli mindent magunk körül, és nem haragítjuk magunkra a lakóközösséget.

Ráadásul nagyobb teljesítményűek, multifunkcionálisak, és a begyújtásuk is egyszerűbb, gyorsabb, így időt spórolhatunk velük, és pillanatok alatt összedobhatunk egy ebédet, vacsorát. Tisztításuk, karbantartásuk is lényegesen egyszerűbb.

A füstös ízek kedvelőinek

A gázgrillek számtalan előnyük mellett sokak számára mégsem megfelelőek, ugyanis használatukkal elveszik a jellegzetes grill ízvilág. A faszenes termékek között is találni erkélyre méretezett kompakt modelleket, azonban ezek esetében is probléma lehet a füst és a termelődő nagy mennyiségű hamu.

Mielőtt grillt választasz az erkélyre, gondold át, mekkora hely áll rendelkezésre, milyen a viszonyod a szomszédokkal, meg tudod-e oldani egy nagyobb sütő elhelyezését, hamuzását. Tanácstalanság esetén fordulj szaktanácsadóhoz, aki segít eligazodni a grillek világában!

Kapcsolódó friss hírek