Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Miért lényeges, hogy üzleti szemléletű weboldalad legyen?

Miért lényeges, hogy üzleti szemléletű weboldalad legyen?

“A céges weboldal kötelező” – gyakran halljuk az efféle mondatokat, de azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy mégis milyen célból legyen, egyáltalán milyen funkciót töltsön be. Pedig ez jelenti a lényeges kérdést, amelyben a “profitorientált weboldal” kifejezés is értelmet nyer.

Üzleti fókuszú weboldal? Mégis mit jelent ez?

Minden vállalkozó elsődleges célja, hogy pénzt termeljen, vagyis az általa nyújtott szolgáltatásokat, termékeket eladja. Ehhez kétségtelen, hogy megfelelő eszközökre és felületekre lesz szüksége.

Mondhatjuk úgy is, hogy egy üzleti fókuszú csatornára, amely ellát megannyi feladatot, odavonzza az érdeklődők figyelmét, bizalmat ébreszt, rávilágít a problémára, majd megoldást is kínál. Nem kell azonban kétségbeesni, a 7Blog profi weboldal készítés szolgáltatása révén minden segítséget megkapunk, hogy valóban profitorientált oldalunk lehessen.

Nézzük meg, hogy ez mit jelent? Természetesen azt, hogy valamilyen célt el kell látnia, ami persze többféle is lehet a vállalkozás típusától függően. Történhet konkrét értékesítés, edukáció, a lényeg, hogy pontosan meghatározzuk a tervezés fázisában, hogy milyen feladatokat szánunk neki, mi célból van szükségünk rá.

Az nem elég nyomós érv, hogy “mindenkinek van”, hiszen tudjuk, hogy bőven akadnak “felesleges weblapok”, melyek céltalanul lézengenek az online térben, kihasználatlanul. Így nincs értelme belefogni a készítésbe, csak akkor, ha a válaszok már a fejünkben vannak.

Miből él egy vállalkozás?

Akármilyen mulattató is a kérdés, nemcsak a kezdők fejében kell rendet tenni, gyakran még a középhaladó vállalkozók is úgy hiszik, hogy elegendő a szenvedély, a belső tűz ahhoz, hogy az ötletük életképessé váljon, elérjen kellő mennyiségű emberhez, akik örömmel megvásárolják.

Az igazság az, hogy mindannyian tudjuk, hogy bevétel nélkül egyetlen cég sem maradhat talpon, de tudjuk-e azt is, hogy már a weboldal megtervezése során is a profitnak kell a fókuszban lennie?

Részletesebben kifejtve: hogyan fogunk eladni honlapunk segítségével? Milyen lépéseken át vezetjük, terelgetjük az érdeklődőket? Milyen funkciók elengedhetetlenek? Sajnos itt nem állhatunk meg, mert a kezdeti célok letisztázása mellett a célközönségünk ismerete is nélkülözhetetlen. Ez a kulcsa a megfelelő kommunikációnak, a nekik megfelelő stílusban történő információátadásnak.

Mi okozza a nehézséget?

A profi weboldal elkészítéséhez nem elég megválaszolnunk a fenti kérdéseket évekkel, előre kell terveznünk, ehhez viszont üzletfejlesztési tapasztalat szükséges, ez ügyben a legjobb, ha online marketing szakértőkhöz fordulunk.

Ez a terület feltétlenül megköveteli egy full-stack ügynökség senior csapatát, akik nem csupán a külső dizájnra helyezik a hangsúlyt, hanem egy valóban funkciógazdag, pénztermelő weboldalt kínálnak számunkra.

Kapcsolódó friss hírek