Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Fővárosi parkolás – a zónákra osztott világ

Fővárosi parkolás – a zónákra osztott világ

Budapesten parkolni mindig kihívás. Az ingyenes helyek gyorsan elfogynak, és ha a fizetős parkolóhely mellett döntöttünk, akkor sem mindig egyszerű a célpontunkhoz közel letenni az autót. Nem mindegy az sem, milyen parkolási zónában sikerült szabad helyet találni gépjárművünknek.

Budapest, a parkolási zónák városa

Néhány éve még 27 különböző parkolási zóna működött a fővárosban 27 különböző díjszabással és parkolási renddel. Ennek észszerűsítése érdekében 2022-ben döntött úgy a Fővárosi Önkormányzat, hogy ezek számát négyre csökkenti le. Az új rendszer a réginél nemcsak egyszerűbb, de jóval átláthatóbbá is vált.

Az autósok tájékoztatását egységes információs táblarendszer telepítésével segítették, ami mutatja a különböző parkolási díjakat és üzemidőket. Amennyiben valamilyen mobil applikációt használunk a parkoláshoz, például a VoxPayt, akkor ezeknek a tábláknak a nézegetését el is felejthetjük.

A parkolási zóna megtalálása a VoxPay applikációval

A legegyszerűbb és legpraktikusabb módszer, ha a GPS jelekre bízzuk magunkat. Ha beparkoltunk a számunkra ideális helyre, akkor nemcsak megjeleníti az alkalmazás számunkra a kiválasztott zónát a térképen, de annak kódját is megmutatja, hogy a díjfizetést el tudjuk indítani.

Van azonban a GPS rendszernek egy gyenge pontja. Szűk utcákban, magas épületek között hajlamos a tévedésre, ezért a VoxPay lehetőséget biztosít arra, hogy a térképen ellenőrizzük, illetve pontosítsuk földrajzi helyzetünket, sőt azt manuálisan beállítsuk. Természetesen ha már ismerjük a zónakódot, azt kézzel is beírhatjuk.

Van még egy nagyon kényelmes funkciója az alkalmazásnak. Ez pedig a “hol parkolok” gomb. Ha nem vagyunk kellően ismerősek az adott környéken, előfordulhat, hogy nehezünkre esik megtalálni a helyet, ahol az autónkat hagytuk. Ez pedig olyan időveszteség, amit nem mindig tud vállalni az ember.

A “hol parkolok” gomb megnyomásával nemcsak megmutatja a gépjármű pontos helyét az applikáció, de még egy útvonaltervet is készít számunkra, hogy a legrövidebb idő alatt visszajuthassunk az autóhoz.

Vállalkozásoknak is érdemes a VoxPay-el parkolni

A cégek számára elsősorban az egyszerűsített adminisztráció miatt érdemes a VoxPay-t használni. A gyors regisztráció során a céges adatok bekerülnek a rendszerbe, ami több autót és több felhasználót is tud kezelni. A költségek nyomon követhetővé válnak, és így kordában tarthatóak.

A “Főnök fizet” funkcióval lehetőség nyílik arra, hogy a parkoló alkalmazott helyett, annak díját nem ő, hanem a „Főnök” fizesse, aki lehet egy szervezet, egy cég, illetve annak képviselője. Így több személy parkolását egyetlen személy fizeti és számolja el költségként. A funkció használatához arra van szükség, hogy az alkalmazottak fizetési beállításainál bejelöljük ezt a lehetőséget, és a “Főnök” mint költségvállaló a saját alkalmazásában ezt engedélyezze és elfogadja.

Akár magánszemélyként, akár vállalkozásként barangolunk Budapest parkolási zónái között, a VoxPay hasznos útitárs.

Kapcsolódó friss hírek