Sport

Elhunyt Antal Attila, az edzésbalesetet szenvedett kerékpáros

Külföld

Meggyilkolták a BBC sportkommentátorának feleségét és két lányát

Bűnügy

6 évvel ezelőtti csecsemőgyilkosságra derült fény Kiskunlacházán

Mészáros Lőrinc bankja megkaparintotta a Fundamentát is, 480 ezer ügyfél vakarhatja a fejét

meszaros-lorinc
Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Részvényadásvételi szerződést írt alá az MBH Bank Nyrt., Mészáros Lőrinc „OTP-konkurenciának” szánt szedett-vedett bankja a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG-vel, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG-vel és a német Wüstenrot & Württembergische AG-vel.

Az MBH Bank tájékoztatása szerint a tranzakció zárására várhatóan 2024 első félévében kerül sor, a „szükséges engedélyek megszerzésének” függvényében.

A tranzakció zárását követően a Fundamenta az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább, saját márkanévvel és cégvezetéssel.

Az újabb zsákmánnyal az MBH Bank 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik, valamint a lakossági megtakarítási és lakáshitelezési piaci részesedése is jelentősen növekszik. A pénzintézet termékei a Fundamenta értékesítési hálózatán keresztül még szélesebb körben lesznek elérhetőek – közölték.

„A Fundamenta megvásárlása fontos állomás a növekedési stratégiánk megvalósításában, ugyanakkor a tranzakció igazi nyertesei a két hitelintézet ügyfelei lesznek, akik hosszú távon még több csatornán, még szélesebb termékpalettához férhetnek majd hozzá” – idézte a közlemény Barna Zsolt elnök-vezérigazgatót.

A MBH Bank Nyrt. 2023. első félévi adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a bevétele pedig 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra nőtt.

Ez is érdekelhet:
Hóviharok okoznak fennakadást a közlekedésben Románia hegyvidéki részén

Kapcsolódó hírek

Újra kellett éleszteni egy fürdőzőt a balatonlellei strandon

Medián: továbbra is magasan a Fidesz a legnépszerűbb párt

Mészáros Lőrinc úgy tudja, magánemberként speciális betegszállító kisbuszt adományozott

Százmilliókat kaszál Mészáros Lőrinc azzal, hogy saját magának fizeti be a rezsidíjat

Belelőttek egy tárat Mészáros Lőrinc sportigazgatójának autójába

Mészáros Lőrincet kikosarazták, nem lesz új tévéje

Várkonyi Andrea lett a Mészáros Alapítvány kuratóriumi elnöke

Mészáros Lőrinc 312.000 forintos korpás vállú pólóban ment jótékonykodni a nagycsaládosokhoz

Kikerült Mészáros Lőrinc családjából, tönkre is ment a fociklubja