Időjárás

Intenzív havazásra figyelmeztet a Közút, néhány órán belül komoly fennakadás lehet ezekben a megyékben

Baleset

Meghalt a csecsemő, akit császármetszéssel hoztak világra, miután anyja életét vesztette egy autóbalesetben

Időjárás

10-15 centis hótakaró is kialakulhat a következő napokban – mutatjuk, hol eshet a legtöbb

Mészáros Lőrinc bankja megkaparintotta a Fundamentát is, 480 ezer ügyfél vakarhatja a fejét

RövidenRöviden
Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án.
Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Részvényadásvételi szerződést írt alá az MBH Bank Nyrt., Mészáros Lőrinc „OTP-konkurenciának” szánt szedett-vedett bankja a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. 76,35 százalékos tulajdonrészének megvásárlására a német Bausparkasse Schwäbisch Hall AG-vel, az osztrák Bausparkasse Wüstenrot AG-vel és a német Wüstenrot & Württembergische AG-vel.

Az MBH Bank tájékoztatása szerint a tranzakció zárására várhatóan 2024 első félévében kerül sor, a „szükséges engedélyek megszerzésének” függvényében.

A tranzakció zárását követően a Fundamenta az MBH Bank konszolidált leányvállalataként, de önálló entitásként működik tovább, saját márkanévvel és cégvezetéssel.

Az újabb zsákmánnyal az MBH Bank 480 ezer ügyféllel, 530 milliárd forint hitel- és 570 milliárd forint betétállománnyal gyarapszik, valamint a lakossági megtakarítási és lakáshitelezési piaci részesedése is jelentősen növekszik. A pénzintézet termékei a Fundamenta értékesítési hálózatán keresztül még szélesebb körben lesznek elérhetőek – közölték.

„A Fundamenta megvásárlása fontos állomás a növekedési stratégiánk megvalósításában, ugyanakkor a tranzakció igazi nyertesei a két hitelintézet ügyfelei lesznek, akik hosszú távon még több csatornán, még szélesebb termékpalettához férhetnek majd hozzá” – idézte a közlemény Barna Zsolt elnök-vezérigazgatót.

A MBH Bank Nyrt. 2023. első félévi adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a bevétele pedig 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra nőtt.

Ezek is érdekelhetnek

Várkonyi Andrea: „A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni”

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István bankja oszthatja majd szét az uniós hiteleket

Elbocsátják a Continental makói gyárából a magyar dolgozókat, akik a vendégmunkásokat tanították be

Varga Mihály úgy tudja, stabil a költségvetés

Medence, agárszobrok, szökőkút – így néz ki Mészáros Lőrincék luxusrezidenciája Tihanyban

Mészáros Lőrinc Felcsút díszpolgára lett