Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Sziréna nélkül kellett vonulniuk a tűzoltóknak, hogy ne zavarják Pintér Sándor nyugalmát

Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én.
Pintér Sándor belügyminiszter éves meghallgatásán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottságának ülésén az Országház Széll Kálmán-termében 2020. december 10-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

„13 óra körül vonuljanak ki a tűzoltók, sziréna nélkül, hogy a Belügyminisztert ne zavarja meg” – olvasható azon a katasztrófavédelmi riasztásról készült képernyőfotón, melyet Szemző Áron, a Momentum Pest megyei elnöke tett közzé a Facebookon.

A politikus azt írja, pénteken viharkár miatt riasztották a fővárosi tűzoltókat a Belügyminisztérium épületéhez, miután kb. 8 méter magasan kimozdult egy homlokzati elem az épületben.

„Ilyen és ehhez hasonló esetekben a tűzoltók megkülönböztető jelzés használata mellett, szirénázva szoktak a helyszínre vonulni, azonban jelen esetben ezt nem tehették még, nehogy megzavarják a belügyminiszter, a kegyelmes úr, Pintér Sándor nyugalmát”

– kommentálta az esetet Szemző.

Magyarországon fontosabb a belügyminiszter nyugalma, mint a szakszerű mentésA mai napon a Belügyminisztérium…

Posted by Szemző Áron on Friday, November 10, 2023

A momentumos szerint „botrányos, hogy egy olyan urambátyám országban élünk, ahol a tűzoltók sem végezhetik a dolgukat, a műszaki mentést szabályszerűen, mert esetleg a miniszter fülét bántja a sziréna”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kérés egyenesen a belügyminisztertől érkezett-e, vagy csak valamelyik alattvalója, esetleg a katasztrófavédelem vitte túlzásba a hitvány szolgalelkűséget.

Kapcsolódó friss hírek