Időjárás

Újabb havazás érkezik vasárnap, ezúttal itt kell rá számítani

Baleset

Sokkoló videó: zebrán gázolt el két nőt egy BMW Solymáron, majd továbbhajtott, keresik a rendőrök

Bűnügy

Most jelentették be: 23 milliárd forint értékű, 154 kg kokaint foglaltak le a csepeli szabadkikötőben

Kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot – 10 év fegyházra ítélték

RövidenRöviden
Kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot – 10 év fegyházra ítélték

A Pesti Központi Kerületi Bíróság – nem jogerősen – 10 év fegyházbüntetést szabott ki egy férfival szemben, aki fél év alatt kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot.

A Fővárosi Főügyészség keddi közleménye szerint a 24 éves férfi először 2020. december 30-án délután ment be egy XVI. kerületi vegyesboltba, ahol egy konyhakéssel az üzlet bevételét követelte; a pénztáros félelmében a pénzt átadta, a vádlott a zsákmánnyal elmenekült.

A férfi pontosan hat hónappal később, 2021. június 30-án, ismét a délutáni órákban, ittasan ment be ugyanabba a vegyesboltba. Egyik kezében konyhakést tartva az üzletben eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adja át a kasszában lévő pénzt és ne hívja a rendőrséget.

A nő, miután a férfi távozott, segítségért kiáltott, amire több járókelő is üldözőbe vette a rablót. A férfi menekülés közben a kést egy árokba dobta, majd a bolttól nem messze, egy autóbusz-állomás közelében elesett, ahol a járókelők utolérték és a rendőrök érkezéséig lefogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kényszerítés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat és 10 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfi és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetnek

Megölte ismerősét egy 30 éves férfi Budapesten

Agyonszúrta sógorát egy férfi Parasznyán

Lezárták a Normafát az ónos eső miatt, ágak és jégdarabok szakadnak le a fákról

Kizuhant egy idős nő egy kispesti lakásból, járókelők találták meg a holttestét

Agyonverte élettársát egy férfi Nagycsécsen

Több mint 24 órája folyamatosan takarítják Budapest közútjait az FKF munkagépei