Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Erős zivatarok érkeznek vasárnap, jégeső és 30 milliméter csapadék is hullhat

Villámok cikáznak az égbolton Nagykanizsa felett 2019. július 27-én éjjel.
Fotó: MTI/Varga György

Egy gyors mozgású csapadékrendszer vonul végig az országon vasárnap nyugatról kelet felé, melyből az eső, zápor mellett helyenként zivatarok is előfordulhatnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint az erősebb zivatarokat viharos, 60-80 km/órás, vagy akár erősebb széllökés, intenzív csapadék (10-20 mm), valamint 2 centiméternél kisebb átmérőjű jég is kísérheti.

A zivatartevékenység a nap folyamán fokozatosan keletebbre helyeződik, és várhatóan késő estére a keleti, északkeleti határ térségében is megszűnik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész ország területére elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki vasárnapra a zivatarveszély miatt. A nagy mennyiségű csapadék miatt pedig Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj Zemplén megyében lesz érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A kiadós csapadékot a Nyugat-Európa partjait nemrég elérő Domingos ciklon okozza majd, amely némileg megszelídülve éri el hazánkat:

https://www.facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat/posts/pfbid0duSSB9v8TdcdwXsr47vYVUbzrLC9bkPTKh2iTjfL1pHGz3ZJ4oWJ9rVrCbUaSkhGl?__cft__[0]=AZX_5MMY1q0eC92knepsA4rd_9jktqYZSjMhIdEpFJZ-ZEUpyiEWX4p78_dV2VkV-xQonUkn3EaDUo7mxi2Y5fIgXDtfFX9hHD1rd2jtAVmcuXCPpyzUoNsyhEdov7BL7yc58xxPT_CUBurCVAyXSX2S0b3zntj7op6REdQw18GolG0etmISIWj3xYv0kqAeFq0&__tn__=%2CO%2CP-R

Kapcsolódó friss hírek