Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

60-80 km/órás szél jöhet csütörtökön; zivatar, nagy eső pénteken – friss részletek

Viharfelhők Pécs kertváros városrésze felől fotózva 2020. augusztus 31-én.
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Eleinte többórás napsütésre számíthatunk csütörtökön az ország nagy részén, a déli óráktól azonban nyugat felől felhősödni kezd, késő délutántól, estétől megnövekszik a csapadékhajlam – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzésében.

Csütörtökön megélénkül a délies szél, főként hajnaltól az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. A figyelmeztetés szerint napközben

előbb az Alpokalján, késő délutántól, estétől az Észak-Dunántúlon másutt is előfordulhatnak viharos, 60-80 km/órás, a magasabban fekvő tájakon akár 80 km/órásnál erősebb széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 12 fok között várható, de a szélcsendes, kevésbé felhős helyeken alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön nagyrészt 17 és 21 fok között várható, de az északi szélcsendes völgyekben több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Pénteken egy hullámzó front vastag felhőzete vonul kelet felé. Az előrejelzés szerint kora délelőttig inkább a Tiszántúlon lehet több-kevesebb napsütés, napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, de gomolyfelhők még képződhetnek.

Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, helyenként nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik a délkeleti, majd a délnyugatira forduló szelet.

A hőmérséklet hajnalban általában 8, 15 fok között alakul, északkeleten hidegebb is lehet. A csúcsérték 13 és 21 fok között valószínű a hét utolsó munkanapján, keleten lesz melegebb.

Kapcsolódó friss hírek