Külföld

Kis híján tragédia érte Szijjártó Pétert, egy atya sietett a segítségére

Időjárás

Óráról órára látszik már a vasárnap érkező havazás, erre számíts

Időjárás

„Tartós havazás kezdődik”, de előbb még ónos eső miatt adott ki másodfokú riasztást a meteorológiai szolgálat

Itt a vége, Győzikének elege lett: feljelentést tesz a Fradi legendás vezérszurkolója

RövidenRöviden
Itt a vége, Győzikének elege lett: feljelentést tesz a Fradi legendás vezérszurkolója
Fotó: Facebook/Gáspár Győző

Eszkalálódik az évtized futball-értelmiségi csörtéje: mint tegnap megírtuk, az újpesti drukkerek vasárnap a Groupama Arénában obszcén versikével köszöntötték a fradista szurkoló-ikont, Gáspár Győzőt, amire a showman egy „Lila majmok” sállal válaszolt, hogy aztán a Curtis nevű rapper a Facebook-oldalán patkányozza le ezért.

A Mandiner most azt írja, Gáspár Győzőnek végül eleget lett, „kedden személyesen megy el a rendőrségre, hogy feljelentést tegyen”.

A lap szerint Győzikének azzal nincsen semmi problémája, hogy a vasárnapi Fradi-Újpesten a vendégszurkolók ízléstelen transzparenst feszítettek ki vele kapcsolatban, szerinte ez még belefér egy focimeccsen. De a gyűlöletkeltés, a gyűlöletbeszéd már nem!

„Megmondom őszintén, én már félek”

– kezdte a kormánypárti oldalnak Gáspár Győző, azzal folytatva:

„Huszonnégy éve vagyok közszereplő, de ilyet korábban még nem éreztem. Tegnap este elolvastam a kommenteket a közösségi platformokon és megdöbbentem. Az egy dolog, hogy rasszista megjegyzésekkel illetnek, de hogy sokan a halálomat kívánják, meg verést ígérnek, az már sok.”

Győzike szerint Curtis tehet róla, hogy ilyen szinten elfajultak a dolgok: átlépett egy határt, amit nem szabadott volna.

„Lehet üzengetni, poénkodni, én is értem a viccet, de az, hogy patkánynak nevezett, ezzel minden határt átlépett. Nem csupán sértő, gyűlöletkeltő is, amit írt” – elemzett a fideszes tévébohóc, hozzátéve: a családját is félti.

Gáspár Bea, a showman felesége szerint is minden határt átlépett Curtis: „Emberek vagyunk. Mások a politikai nézeteink, más csapatnak drukkolunk, de ezt a helyzetet kellő intelligenciával lehet kezelni. Arra viszont, hogy Győzőt megalázza, megszégyeníti és patkánynak nevezi, nincs mentség! Interneten már megtettük a rendőrségi feljelentést gyűlöletbeszéd miatt, s mindezt személyesen is megtesszük.”

Ezek is érdekelhetnek

„Árok partján őzike…” – Győzike a Ferencváros–Újpest mérkőzésen is kapja az ívet

Győzike rátett egy lapáttal: focis valóságshow-t indít

Pottyondy Edina Bayer Zsoltnak: „burzsuj, vén, csoffadt fasz”

Orbán Viktor azon vihog a TikTok-on, hogy megbénította Budapest közlekedését a havazás

Curtis: „Megvan az oka, hogy én inkább a Fidesz felé húzok”

Curtis Gáspár Győzőnek: „Te napraforgó patkány”