Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Orbán napjai meg vannak számlálva: szövetségre lépett a Jobbik és a Független Kisgazdapárt

Küszöbön „a vidék visszahódítása a Fidesz hazug és nemzetellenes uralma alól”.

Orbán napjai meg vannak számlálva: szövetségre lépett a Jobbik és a Független Kisgazdapárt
Fotó: Facebook/Gyöngyösi Márton

Együttműködésre lépett a Jobbik-Konzervatívok és a néhai Torgyán József-féle Független Kisgazdapárt (FKgP). Az erről szóló dokumentumot pénteken Budapesten írta alá a két pártelnök.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az eseményen arról beszélt: a rendszerváltás óta eltelt időszak „pusztulást és elszegényedést hozott a vidék számára”, holott „élhető vidék nélkül nincsen normális Magyarország”. Hangsúlyozta: „élhető, büszke és független Magyarország” mindkét politikai közösség víziója, ennek megvalósítása érdekében pedig az egyetlen történelmi párttal lép most történelmi szövetségre a Jobbik.

Élhető vidék nélkül nincs normális Magyarország! – történelmi szövetséget köt a Jobbik-Konzervatívok és az FKgP

Posted by Jobbik-Konzervatívok on Friday, October 27, 2023

A Jobbik szerint mindkettejük elképzelése az, hogy nem a külföldi multik földfelvásárlása, hanem a magyar föld kincseit hasznosító kisvállalkozások boldogulása a jövő záloga.

A 2022-es választás nagy tanulsága is az, hogy a vidék Magyarországa nélkül nincsen kormányváltás – mondta Gyöngyösi Márton, hozzátéve, a Fidesszel szemben nincs, aki jobboldali keresztény konzervatív alternatívát nyújtana.

Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke azt hangsúlyozta: a megállapodás mérföldköve a párt fejlődésének.

Vidéken, a kis falvakban, a mezővárosokban tartósan jelen vagyunk – állította pártjáról, hozzátéve, ezen a területen érezhető tevékenysége az ellenzéki pártok közül csak a Jobbiknak van. Csak olyan együttműködésnek van értelme, aminek a célja a vidék visszahódítása a Fidesz hazug és nemzetellenes uralma alól – jelentette ki.

Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője elmondta: a két párt közös országjárást szervez, majd az ennek során feltárt problémákra megoldást kínáló közös programot dolgoznak ki.

Atyánszky György, az FKgP alelnöke azt idézte fel: nem előzmény nélküli ez a megállapodás, hiszen már 2018-ban visszaléptették valamennyi jelöltjüket a Jobbik színeiben indulók javára.

Kapcsolódó friss hírek