Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Riasztást adott ki a meteorológia: viharos szél és nagy mennyiségű csapadék érkezik

Riasztást adott ki a meteorológia: viharos szél és nagy mennyiségű csapadék érkezik

Viharos szél és nagy mennyiségű csapadék várható pénteken – figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

A veszélyjelzésben azt írták: pénteken nyugat felől egy gyors mozgású hidegfront vonul át az ország felett, amely mentén és annak előterében is viharos, óránkénti 80-90 kilométeresnél is erősebb széllökések várhatók, kiemelten a Dunántúl déli, keleti részein. Másutt is előfordulhatnak óránkénti 70 kilométerest meghaladó széllökések, legalacsonyabb valószínűséggel az északkeleti, határhoz közeli területeken.

A hidegfront mentén zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében a viharos széllökés lesz a legfőbb veszélyforrás, de apró szemű jég, jégdara zápor, illetve rövid idő alatt 10-15 milliméter csapadék sem kizárt. Estétől a légmozgás várhatóan jelentősen veszít erejéből.

Emellett pénteken az ország északi felén nagy területen hullhat 30 millimétert meghaladó csapadék, de a határhoz közeli és hegyvidéki tájakon helyenként 50 millimétert meghaladó mennyiség is összegyűlhet.

A meteorológiai szolgálat péntekre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki óránkénti 90 kilométert meghaladó szél veszélye miatt

Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyék területére.

riasztas-vihar-eso

Forrás: met.hu

Emellett másodfokú figyelmeztetést adtak ki eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád vármegyék területére, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat.

Kapcsolódó friss hírek