Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Megerősítette a Külügyminisztérium: két magyar kislányt túszul ejtett a Hamász

A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok.

Megerősítette a Külügyminisztérium: két magyar kislányt túszul ejtett a Hamász
Fotó: Pixabay/hosnysalah

Két magyar állampolgárt is túszul ejtett a Hamász palesztin terrorszervezet Izraelben – erősítette meg a Hetek megkeresésére a Külügyminisztérium.

A lap szerint két kislányról van szó, a nyolcéves Elláról és a tizenöt éves Dafnáról. Arról azonban továbbra sem tud a tárca, hogy lenne magyar áldozata a dzsihadista terrortámadásoknak.

Paczolay Máté külügyi szóvivő a lapnak elmondta:

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

A Heteknek adott csütörtöki interjújában a gyerekek édesanyja elmondta, hogy élőben közvetítették a terroristák, ahogyan elrabolják a lányait egy gázai határ menti kibucból. Később más felvételeket is látott, ahogy a dzsihadisták társaságában a nyolcéves Ella és a tizenöt éves Dafna zokognak a félelemtől.

Kapcsolódó friss hírek