Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Idiótaként bujkált a reptéren, így is felismerték: Kocsis Máté azt hazudta, hogy a Kossuth téren ünnepel, közben Krétán nyaralt Bayer Zsoltékkal

Nem segített a fedett váróteremben viselt napszemüveg sem.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője próbál elvegyülni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője próbál elvegyülni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Részlet a Népszava videójából

A fideszesek újabb képmutató hazugsága lepleződött le: a Népszava olvasói fotókat kapott arról, hogy október 23-án, nemzeti ünnepünkön Kocsis Máté (Bayer Zsolt és más „nagy magyarok” társaságában) a görögországi Kréta szigetén nyaralt,

miközben a Fidesz-frakcióvezető Facebook-oldalán az szerepelt, hogy a budapesti Kossuth téren ünnepel.

„Kocsis Máté jelenleg itt van: Kossuth tér“ – volt olvasható a közösségi médiás fotóalbumnál, azt sugallva, hogy a fideszes politikus bőszen megemlékezik a fővárosban. Csakhogy szemtanúk éppen akkor az onnan 1443 kilométerre lévő Heraklion repülőterén fotózták le.

A Népszava újságírója meg is lepte Kocsis Mátét hazaérkezvén a Liszt Ferenc Repülőtéren, ahol a fideszes arcába húzott baseball sapkával, sötét napszemüvegben próbált felismerhetetlen maradni, valószínűleg számítva rá, hogy lebukhat.

Arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy a krétai vakációja alatt próbálta elhitetni, hogy valójában Budapesten, a Kossuth téren ünnepli az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóját, Kocsis azt makogta, hogy a Facebook-bejegyzést „a munkatársa írta”. Arra pedig, hogy ez esetben a munkatársa miért nem tudta, hogy ő nincs Magyarországon, elnézést kért, amiért ez félreértésre adott okot, majd megismételte, hogy a munkatársa az előre megbeszélt hivatalos tartalmat tette közzé a Facebook-oldalán.

Az október 23-i Facebook-bejegyzésből azóta eltüntették a helymegjelölést, vagyis hogy Kocsis Máté hétfőn „a Kossuth téren volt”, miközben Krétán nyaralt.

Azt nem tudni, hogy ha csak a munkatárs hibázott (és Kocsis szerint amúgy rendben van a nemzeti ünnepen Krétán dőzsölés), akkor mi indokolta, hogy hatalmas napszemüvegben, tökig húzott baseball sapkában bujkáljon idióta módjára Ferihegyen.

Kapcsolódó friss hírek