Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Dörgésre, villámlásra ébredhetünk szombaton – pontosan látszik, mi érkezik a hosszú hétvégére

Villámok cikáznak az égbolton Nagykanizsa felett 2019. június 1-jén éjjel.
Fotó: MTI/Varga György

Nedves légtömeg éri el hazánkat délnyugati irányból, szombat hajnaltól, kora reggeltől a Dunántúl keleti felén, valamint az északi tájakon eshet, sőt, az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint

helyenként dörgés, villámlás ébreszthet bennünket.

Szombat hajnalban az Alföldön nagy területen 20 fok körüli hőmérséklet várható. A nap folyamán, valamint délután és este délnyugat felől északkelet felé haladva egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatarokra is számítani kell. 20-29 fok közötti értékeket mérhetünk majd a legmelegebb órákban, keleten lesz jobb idő. Viharosabb idő leginkább a déli tájakon, valamint a középső tájakon esélyes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat számos megyére adott ki figyelmeztetést szombatra a várható időjárás miatt:

zivatar-hosszu-hetvege

Forrás: met.hu

Szombatról vasárnapra az éjszaka második felében a Dunától keletre eső részekre tevődik át a csapadék, vasárnap pedig északon, északkeleten és nyugaton pattanhatnak ki záporok, zivatarok.

Vasárnap ugyanakkor több napsütésben lesz részünk, a délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 19-25 fok között alalkul.

Október 23-án, héfőn kellemes őszi idő várható sok napsütésre, számottevő csapadék nem lesz, 16-24 fok várható az időjárásportál szerint.

Kapcsolódó friss hírek