Baleset

Sokkoló videó: zebrán gázolt el két nőt egy BMW Solymáron, majd továbbhajtott, keresik a rendőrök

Bűnügy

„Halott férfit” fogott el a rendőrség Érden, de kiderült, hogy él

Gazdaság

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Miért érdemes diákmunkát vállalni?

HirdetésHirdetés
Miért érdemes diákmunkát vállalni?

Azt mondják, a felnőtté válás egy hosszú folyamat, ám az igazság az, hogy ez mindenki életében máshogy, másféle módon történik. Gyakran ebben nagy szerepet játszik a diákmunka is. Számos előnye van annak, hogy ilyen munkát vállalunk, s a következő cikkben most kifejezetten ezekre szeretnénk koncentrálni, remélve, hogy sokan kedvet kapnak a diákmunkához.

Így szerezhet az ember tapasztalatot a munkaerőpiacon

Azt mondják, a legjobb, ha minél hamarabb elkezdik a fiatalok a felnőtté válást, ám a lényeg a fokozatosság. Éppen ezért érdemes a diákmunka felhozatalból válogatni, amelyet bárki megtehet az Esztergomállás által közzétett linken: https://esztergomallas.hu/allasok/diakmunka.

Most pedig tisztázzuk, egyáltalán hogyan segít a tinédzsereknek és az egyetemistáknak a diákmunka! Ez a tevékenység fegyelemre, figyelemre és tiszteletre tanítja őket. A segítségével megismerhetik azt a világot, amibe a tanulmányok után lépnek majd be. Érdemes minél hamarabb elindulni ezen az úton, mivel így később már elég tapasztalatuk lesz és nem fognak annyira stresszelni.

Az olyan személy számára, aki éveken át diákmunkát vállalt, sokkal könnyebb lesz a beilleszkedés az új munkahelyen, és egyszerűbb lesz számára eligazodni a szervezeti kultúrában is. Ráadásul sokkal rugalmasabb lesz, valamint a csapatjáték sem fog távol állni tőle.

Az első szárnypróbálgatások

Néhány ember úgy gondolja, hogy a diákmunka még semmit nem jelent és semmit nem határoz meg, ám ez nem is áll távolabb a valóságtól. Ez tekinthető egyfajta pályaorientációnak is. Olyan ismeretszerzés, amiért még fizetnek is!

Sokkal nyugodtabb lesz bárki, ha például kipróbál egy területet, és nyugodt szívvel léphet tovább, mert tudja, hogy ez nem az ő terepe. Gondoljunk csak bele, milyen kellemetlen lehet ez akkor, amikor már “élesben” történnek a dolgok!

Sokan összekötik a kellemeset a hasznossal, és egyúttal a szakmai gyakorlatot is leigazoltatják a diákmunkát biztosító vállalatnál. Az egyetemi hallgatók számára ez igencsak sokat jelenthet, ugyanis gyakran akár egyben az első munkahelyen is megtörténhet ez.

Melyek még a diákmunka előnyei?

A diákmunka legnagyobb pozitív hozadéka a rugalmas munkaidő, ami mellett könnyen tanulhatnak a hallgatók. Az sem utolsó, hogy fedezhetik a kiadásaikat: a tandíjat, a rezsit vagy a megélhetést. Sőt, akár félre is tehetnek a céljaink megvalósítására.

A saját kereset ugyanakkor megtanít a felelősségteljes gazdálkodásra, hiszen közben a diák megtapasztalja, hogy mennyi pénzre van szüksége, hogy ezért mennyit kell dolgoznia, és hogy mindez hogyan hozható egyensúlyba.

Láthatjuk tehát, hogy a munka valóban nemesít, éppen ezért érdemes minél hamarabb beletanulni az adott szakmába, hogy a későbbiekben könnyebb dolgunk legyen. A tapasztalat és a tudás ugyanis érték.

Ezek is érdekelhetnek

Nagyon kepeszt a KSH, novemberre már 7,9 százalékos inflációt is sikerült számolniuk

Manipulálták a számítást, hogy egy számjegyű legyen az infláció?

Folytatódik a lejtmenet: 6,5 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom, 3,2 százalékkal az ipari termelés

Most közölték: a Tesco mogyorót, a Penny-Market mandulabelet hív vissza

Az Aldi nem áll be a sorba, nyitva lesznek december 24-én

Újabb boltlánc jelentette be, hogy zárva lesz december 24-én