Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Ilyen egy környezettudatos mobiltelefon

Ilyen egy környezettudatos mobiltelefon

Napjainkban nagyon sok szó esik a környezettudatosságról, egyre többen tartják fontosnak Földünk védelmét, megóvását. Ez pedig igazán hasznos dolog! Mondják is: a Földet unokáinktól kaptuk ajándékba.

A nagy cégek is törekednek arra, hogy minél ökologikusabb termékeket állítsanak elő: például környezetbarát csomagolásokat használnak, újrahasznosított anyagokat alkalmaznak a gyártáshoz.

A mobiltelefon-gyártók sem kivételek!

Élen jár a környezettudatos termékek gyártásában az Apple, akinek a nemrégiben megjelent iPhone SE 2022 készüléke kimondottan azért olyan népszerű a fiatalok körében, mert a gyártás során számos esetben újrahasznosított anyagot használtak fel.

Ez a készülék manapság az egyik legkelendőbb Apple-telefon, a CoolMobile.hu oldalán is igen nagy az érdeklődés iránta. Bár ebben a webáruházban sok más gyártó készüléke is elérhető, a környezettudatos vásárlók nagy része az iPhone-okat választja.

Az ok egyszerű: Steve Jobs vállalata a kezdetektől odafigyel arra, hogy értéket adjon a vásárlói kezébe, és manapság minden olyan döntés, ami a Föld védelme érdekében születik, értékes. Azok a vállalatok tehát, akik kiállnak egy jó cél mellett, szimpatikusabbak az emberek számára.

Miért mondhatjuk, hogy az iPhone SE 2022 környezettudatos készülék?

Az Apple újdonságaként tavaly bemutatott készülék nemcsak mutatós és gyors, hanem környezettudatos és energiatakarékos is. A gyártó igyekszik a lehető legoptimálisabb alapanyagokból előállítani a termékeit.

Néhány példa arra, hogyan történt ez az iPhone SE 2022 esetében:

  • A készülék belsejében 100%-ban újrahasznosított ritkaföldfémeket, volfrámot és ónt használtak.
  • A telefon műanyag alkatrészei legalább 35%-ban tartalmaznak újrahasznosított anyagot.
  • A kijelző üvege arzénmentes.
  • Mint minden Apple-termék, ez a készülék is PVC- és ftalátmentes.
  • A gyártás is környezetkímélő módon történik.

A csomagolás is környezettudatos: 90%-ban vagy még nagyobb arányban farost alapú elemeket használnak hozzá, ezek 100%‑ban felelős erdőgazdaságokból származnak.

Az Apple Zero Waste programja kiemelten fontos: céljuk, hogy csökkentsék a hulladéklerakóba kerülő anyagok mennyiségét, a fókusz az újrahasznosításon van.

Energiahatékony készülék

Vizsgáljuk meg közelebbről azt is, mennyire energiatakarékos a CoolMobile.hu-nál is beszerezhető iPhone SE 2022 készülék!

A telefon beépített lítiumionos akkumulátorral rendelkezik, amely hálózati adapterről és számítógépről is tölthető USB‑csatlakozással, de akár vezeték nélküli töltőről is.

Sokan tapasztalják, hogy milyen jó a teljesítménye, a gyártó leírása szerint akár 15 órán át is alkalmas videólejátszásra és 50 órán át hanglejátszásra. Az 5G technológiának köszönhetően gyors streamelést, játékot tesz lehetővé, de ha nincs szükség ekkora sebességre, akkor az intelligens adatforgalom gondoskodik arról, hogy az akkumulátor tovább bírja az ellátást.

Mindenképp érdemes beszerezned egy ilyen fiatalos külsővel rendelkező telefont, ha kedveled az Apple termékeit.

Kapcsolódó friss hírek