Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Brutális, ami Hajdúszoboszlón történt: egy vendégségbe érkezett lengyel férfi az áldozat

Magyaros vendégszeretet: elásta, majd betont öntött külföldi vendégük holttestére egy pár.

A gödör a rendőrség fotóján.
A gödör a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Elásta, majd betont öntött lengyel vendégük holttestére egy férfi és egy nő Hajdúszoboszlón, a rendőrség emberölés bűntett miatt nyomoz.

A police.hu-n kedden megjelent közlemény szerint hozzátartozók jelezték Lengyelországból rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek még október elején. A rokonok utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra.

A helyi rendőrök azonnal az eltűnt keresésébe kezdtek, majd kihallgattak egy 31 éves nőt és 41 éves barátját; mindketten beismerték, hogy közük van a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

A rendőrség ismertetése szerint a magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel évekkel ezelőtt. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Szalonnasütést tartottak a pár házánál 2023. szeptember 30-án este, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak. A két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

Ezt követően a pár elhatározta, hogy eltüntetik a holtestet: a férfi közel 10 órával a verekedést követően ásott a kertben egy gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját.

Napokkal később a férfi még kb. 12 cm betont öntött a betemetett holttestre.

A rendőrség azt írta, a férfi és a nő tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tett. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a párt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Kapcsolódó friss hírek