Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Markáns hidegfront űzi el a nyárias időjárást, ekkor köszönthet be az igazi ősz

Szürke darvak (Grus grus) szállnak naplementekor éjszakázó helyükre a Hortobágyon, az Elepi tóegység közelében 2022. október 17-én. Európa egyik legnagyobb darugyülekező helye a Hortobágyi Nemzeti Park területe, ahova Észak-Európából szeptember második felétől kezdve folyamatosan érkeznek, és a komolyabb fagyok beköszöntéig maradnak is a pusztán.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Bár az elmúlt napokban ideiglenesen hűvösebbre fordult az időjárásunk, a hét második felében ismét nyarat idéző maximumokat mérhetünk. De ez sem tart már sokáig – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

A meteorológusok részletezik: a csúcshőmérsékletek a hét második felében ismét 25 fok körül alakulhatnak, sőt akár a 27-28 fokot is elérhetjük. A friss modellek szerint viszont jó eséllyel az utolsókat rúgja már a vénasszonyok nyara, mert

hétvégén, jelen állás szerint vasárnap északnyugat felől egy markáns hidegfront érkezik meg esővel, széllel, záporokkal. A front mögött pedig 10-15 fokkal hidegebb levegő ármlik be hazánkba.

A jövő héten tehát a mostaninál jóval hűvösebb időre számíthatunk, a napi maximumok 20 fok alatt maradnak, éjszakánként pedig helyenként ismét fagyni fog.

Kapcsolódó friss hírek