Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Baleset

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Szijjártó szerint azért nem küld pénzt Brüsszel, mert féltékenyek és utálnak minket

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal A magyar külpolitika és külgazdaság kihívásai című beszélgetésen az esztergomi Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt) 2022. július 30-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal A magyar külpolitika és külgazdaság kihívásai című beszélgetésen az esztergomi Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt) 2022. július 30-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rövid videórészletet osztott meg egy rendezvényen elhangzott beszédéből Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó a többségében idősekből álló hallgatóságának azt magyarázta, hogy mennyire nagyon járnak nekünk az uniós pénzek.

Ezért utálnak minket ⁉️

Ezért utálnak minket ⁉️

Posted by Szijjártó Péter on Saturday, October 7, 2023

„Az uniós források nem az égből pottyannak le, vagy csak úgy puff, egyszer csak lesznek, hanem ezek létrejönnek. És hogy jönnek létre? Az európai gazdasági teljesítménnyel. És hogy jön létre az európai gazdasági teljesítmény? Az európai emberek munkájával, benne a magyarokéval. És ezért is járnak nekünk is”

– fejtegette Szijjártó, arról mélyen hallgatva, hogy Magyarország nettó befizetője az uniós kasszának. A külügyminiszter hallgatóságát azzal is szédítette, hogy a belga főváros irigy az Orbán-kormány teljesítményére:

„A brüsszeli liberális mainstream önmaga cáfolataként tekint ránk, mert saját magát tartja az egyetlen sikeres irányzatnak, ám ehhez képest itt vagyunk mi, nem tartozunk a mainstreamhez, egy karakteresen patrióta, jobboldali, keresztény-konzervatív politikai erő vagyunk, amely sikeres. És ezért utálnak minket”

– magyarázta Szijjártó, aki azt is elhallgatta rajongói elől, hogy az Unió a magyar kormány által sorozatosan elkövetett, intézményesített lopások miatt nem utalja a forrásokat.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!