Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Itt a porvihar! Riasztást adtak ki rengeteg járásra, 80 km/órás szél is jöhet

Itt a porvihar! Riasztást adtak ki rengeteg járásra, 80 km/órás szél is jöhet

Hidegfront vonul fölöttünk vasárnap, amely környezetében a hirtelen északias irányba forduló szelet többfelé kísérik viharos (60-80 km/órás, lokálisan esetleg akár 80 km/órásnál is erősebb) lökések is – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat friss figyelmeztető előrejelzésében.

A 12 óra 44 perckor frissített veszélyjelzési térkép szerint rengeteg járásra adtak ki már első fokú riasztást, mely szerint órákon belül érezhetjük a markáns változást.

A front hatására markáns hőmérsékleti különbségek láthatók az ország egyes részei között. A MetNet posztja szerint míg északkeleten 12, addig délnyugaton 24 fokot mutatott a hőmérő.

Északkeleten néhol már csak 10 fok van, miközben az ország jelentős részén egyelőre 20 fok feletti hőmérsékleteket mérnek, sőt helyenként 25 fokot is rögzítenek.

Posted by MetNet on Sunday, October 8, 2023

Fejér, Bács-Kiskunk és Hajdú-Bihar megyék több pontjáról is porvihart jelentettek

írja közben az Időkép észlelői jelentések alapján.

Az időjárásportál felhívja a figyelmet, hogy a porviharokkal érintett területeken jelentősen romolhatnak a látási viszonyok, fokozott figyelemmel, nagyobb követési távolságot és kisebb sebességet tartva tanácsos közlekednünk.

A front mögött fokozatosan veszít erejéből a szél, erős lökések estig valószínűek. Csapadék viszont az ország nagy részén nem várható, elszórtan északon, északkeleten, északnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb eső, zápor.

Éjjel és hétfőn kritériumokat érintő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Kapcsolódó friss hírek