Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Novák Katalin bemondta, hogy mielőbb békét kell teremteni Ukrajnában

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ablakmosást imitál a közösségi oldalára feltöltött fotón.
Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár ablakmosást imitál a közösségi oldalára feltöltött fotón. Fotó: Facebook/Novák Katalin

Mielőbb békét kell teremteni Ukrajnában és el kell kerülni a háború eszkalálódását – találta fején a szöget Novák Katalin fideszes köztársasági elnök az Arraiolos-csoport találkozóját követő sajtótájékoztatón pénteken Portóban.

Novák Katalin elmondta: a tanácskozás résztvevői egyetértenek Ukrajna támogatásában, és abban is, hogy egységet kell mutatni. Magyarország politikai, anyagi és humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának, és állítása szerint már több mint kétmillió ukrán menekültet fogadott (akik többsége valójában csak átutazott Magyarországon, és már rég egy szerencsésebb helyre távozott – a szerk.).

Az ukrajnai háború és az európai parlamenti választások terítéken – megkezdődött az európai elnökök csúcstalálkozója…

Posted by Novák Katalin on Friday, October 6, 2023

A mielőbbi, fenntartható béke megteremtésének szükségessége mellett az Európai Unió jövőjéről is tanácskoztak az államfők. Novák Katalin az Unióval kapcsolatban öt pontban foglalta össze álláspontját: eszerint hiteles, erős vezetőkre van szükség az EU-ban, hatékony, korrupciómentes intézményekre, valamint erős tagállamokra.

Mindannyiunknak tartanunk kell magunkat a szerződésekhez, és kölcsönös tiszteletet kell tanúsítanunk egymás iránt, illetve foglalkoznia kell a demográfiai kihívásokkal is – magyarázta Novák Katalin.

Kapcsolódó friss hírek