Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Tovább vergődik a magyar ipar, augusztusban is nagy visszaesést mértek

5,3 százalékkal csökkent az ipari termelés augusztusban.

Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben.
Szijjártó Péter a Chio-termékeket is gyártó Intersnack-vállalatcsoport két újabb gyártósorának avatóünnepségén 2014. április 3-án Győrben. Fotó: Kormány.hu/Árvai Károly

5,3 százalékkal csökkent az ipari termelés 2023 augusztusában az egy évvel korábbihoz képest. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés még nagyobb, 6,1 százalékkal csökkent. 2023 júliusához viszonyítva pedig 2,4 százalékkal mérséklődött az ipari kibocsátás a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján – ismerte be pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

Mint írták, a termelés csökkenésében a feldolgozóipari alágak többségének szerepe volt. A legnagyobb súlyú alágak közül a villamos berendezés gyártása bővült a leginkább, de nőtt a járműgyártás is, ugyanakkor a számítógép, elektronikai, optikai termék, valamint az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában visszaesett a termelés volumene.

Az ipari termelés az év első nyolc hónapjában 4,6 százalékkal kisebb volt, mint 2022 azonos időszakában.

Az ipari termelés augusztusi részletes adatait október 13-án közli második becslése alapján a KSH.

Kapcsolódó friss hírek