Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Erős hidegfront tör ránk, sarkvidéki levegője meghozhatja az első fagyokat

Vizet húz a kútból egy férfi Zabar mellett.
Fotó: MTI/Péter Komka

Sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek hazánk fölé vasárnap napközben, átmenetileg erős lehűlést hozva a Kárpát-medencébe – olvasható az Időkép előrejelzésében.

A modellek jelenlegi állása szerint a hidegfront viharos északnyugati széllel tör ránk, csapadékot viszont nem igazán ígér, csupán kevés zápor alakulhat ki. A front érkeztével drasztikusan csökken ugyanakkor a hőmérséklet a déli, kora délutáni óráktól.

Hétfő hajnalban a nyugati, délnyugati tájakat leszámítva sokfelé lehet 5 foknál hidegebb, északkeletre pedig az első fagyok is megérkezhetnek.

A lehűlés nem lesz tartós, hétfőtől ismét melegebb léghullámok érkeznek nyugat, délnyugat felől.

Zabarban már ma hajnalban is 1,7 Celsius-fokot mértek

A Nógrád megyei Zabarban már ma hajnalban is csípős volt az idő: az idei ősz eddigi leghidegebb reggele volt a csütörtöki, 1,7 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint ez még a szerdán az ország felett átvonult hidegfront eredménye volt, ami leginkább csak a felhős égképben és a szeles időben nyilvánult meg. Viszont ahogy lement a nap, gyorsan csökkent a hőmérséklet, ez pedig a mostani szezon eddigi leghidegebb éjszakájához vezetett.

A legmelegebbet csütörtök hajnalban Budapesten, az állatkerti állomásnál regisztrálták, 11,4 Celsius-fokot.

Kapcsolódó friss hírek