Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bulvár

L.L. Junior megint büszkén posztolt a gyorshajtásáról

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Mostantól titkolni fogja a kormány, hogy mekkora a pedagógushiány Magyarországon

Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én.
Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A közoktatási intézmények statisztikai jelentésében októbertől nem mérik, hogy hány pedagógusi állás van betöltetlenül, és az Oktatási Hivatal honlapján sem jelenítik meg a számokat – tudta meg az RTL Híradó.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a döntéssel kapcsolatban úgy vélekedett, a kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nemlétezővé tenni a problémát.

„A kormány nem akarja a valóságot tudni ebben a kérdéskörben, csak ködösíteni hajlandó”

– véli a PSZ elnöke.

A szakszervezeteknek ezentúl nem lesz lehetősége hivatalos adatokat lebegetetni, csupán „a hasukra ütve” tudnak számokat mondani arról, hány tanár hiányzik a rendszerből. Totyik Tamás szerint egyelőre nincs alternatíva, ami mostantól pontos képet adna a pedagógushiányról.

Az rtl.hu megkereste az Oktatási Hivatalt, hogy megtudják, miért nem kíváncsiak a jövőben a betöltetlen álláshelyek számára. A hivatal válaszában azt írta, „a kérdés jogszabályalkotói hatáskörbe tartozik; benne az Oktatási Hivatal nem illetékes”.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!