Baleset

Három halálos áldozata van az iváncsai akkumulátorgyár-építésnek

Baleset

Szörnyű baleset Nyárlőrinc határában, egy ember meghalt

Időjárás

Riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat több megyére

Mostantól titkolni fogja a kormány, hogy mekkora a pedagógushiány Magyarországon

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én.
Gosztonyi Gábor (b) és Totyik Tamás (k), a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnökei, valamint Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi vezetője, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára a Tanítanék, a noÁr, a PDSZ, a PSZ, a Tanárok a Tanárokért és az ADOM Diákmozgalom tüntetésén Budapesten, a VI. kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt 2023. január 7-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A közoktatási intézmények statisztikai jelentésében októbertől nem mérik, hogy hány pedagógusi állás van betöltetlenül, és az Oktatási Hivatal honlapján sem jelenítik meg a számokat – tudta meg az RTL Híradó.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a döntéssel kapcsolatban úgy vélekedett, a kormány ezzel a pedagógushiányt akarja eltakarni, és nemlétezővé tenni a problémát.

„A kormány nem akarja a valóságot tudni ebben a kérdéskörben, csak ködösíteni hajlandó”

– véli a PSZ elnöke.

A szakszervezeteknek ezentúl nem lesz lehetősége hivatalos adatokat lebegetetni, csupán „a hasukra ütve” tudnak számokat mondani arról, hány tanár hiányzik a rendszerből. Totyik Tamás szerint egyelőre nincs alternatíva, ami mostantól pontos képet adna a pedagógushiányról.

Az rtl.hu megkereste az Oktatási Hivatalt, hogy megtudják, miért nem kíváncsiak a jövőben a betöltetlen álláshelyek számára. A hivatal válaszában azt írta, „a kérdés jogszabályalkotói hatáskörbe tartozik; benne az Oktatási Hivatal nem illetékes”.

Ezek is érdekelhetnek

Gulyás Gergely: továbbra is Gyurcsány Ferenc a főnök

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

A Momentum is beáll Karácsony Gergely mögé

Orbán Viktor: Ukrajna uniós tagsága nem esik egybe Magyarország nemzeti érdekeivel

Itt a kormány friss bejelentése

A kormány napjai meg vannak számlálva: Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját