Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Kiszivárgott: ennyit kell fizetni hamarosan a hirdetésmentes Facebookért és Instagramért

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián.
Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója beszédet tart a 2019-es F8 fejlesztői konferencián. Fotó: Flickr/Anthony Quintano

Havi 10 eurót – jelenlegi árfolyamon mintegy 3900 forintot – fizettetne európai Facebook-, illetve Instagram-felhasználóival a Meta cserébe azért, hogy hirdetésmentesen használhassák a közösségimédia-platformokat – írja a hvg.hu a The Wall Street Journal nyomán. A felhasználóhoz kapcsolódó további fiókért körülbelül 6 eurót (2300 forintot) kérnének.

A mobilos platformok esetén ennél is magasabb lehet az összeg: hozzávetőlegesen 13 eurót (5000 forintot) kérhetnek havonta egy fiókért, mivel figyelembe vennék az Apple és Google alkalmazásboltjai által felszámított, sokszor vitatott jutalékot is.

A hvg.hu emlékeztet: a Meta 390 millió eurós (151 milliárd forintos) büntetést kapott idén az ír adatvédelmi hatóságtól, a vállalat szerződéses jogalapra hivatkozva nem küldhet a felhasználóknak az online tevékenységük alapján kiválasztott hirdetéseket, mégis így tettek. A Meta válaszul közölte, hogy a célzott reklámozáshoz a jövőben a felhasználók hozzájárulását fogja kérni.

Úgy tudni, a Meta közben már kapcsolatba lépett az európai szabályozó szervekkel, hogy az elkövetkező hónapok során bevezethesse az európai uniós felhasználók számára a hirdetésmentes csomagot, amit subscription no ads (SNA) néven emlegetnek.

Kapcsolódó friss hírek