Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Mit érdemes tudni a fémipari szakmunkás állásról?

Mit érdemes tudni a fémipari szakmunkás állásról?

Amikor az a célunk, hogy állást találjunk magunknak, akkor több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt bármelyik álláshirdetésre beadnánk a jelentkezésünket. Először is nagyon fontos, hogy az érdeklődési körünknek megfelelő munkák között keresgéljünk.

Emellett azonban sorra kell vennünk azt is, hogy az adott pozíció elnyeréséhez milyen végzettségre van szükség, illetve milyen elvárásoknak kell megfelelni. E tekintetben a különböző szakmunkák, például a fémipari munkakörök remek alternatívát jelenthetnek, hiszen jellemzően a munkaadók nem teszik túl magasra a lécet.

Fémipari szakmunkás állás szigetvári telephelyünkön” – kezdődik az egyik hirdetés szövege a szigetvárállás oldalán. Amennyiben rendelkezünk szakirányú végzettséggel, és van fémipari tapasztalatunk, akkor erre a lehetőségre érdemes lecsapni!

Ezt az írásunkat elsősorban azoknak ajánljuk figyelmükbe, akik még nem biztosak abban, hogy a fémipari munkakör nekik való-e, most ugyanis sorra vesszük a legfontosabb tudnivalókat, ami segíthet nekik a döntésben.

Milyen feladatai vannak egy fémipari szakmunkásnak?

Mindenekelőtt azzal kell tisztában lennünk, hogy pontosan mit is kell csinálnunk, ha fémipari szakmunkásként sikerül elhelyezkednünk.

A fémipari szakmunkás egy olyan szakember, aki – mint ahogy a munkakör megnevezésében is benne van – fémekkel dolgozik annak érdekében, hogy különböző termékeket, például alkatrészeket gyártson vagy javítson. A munkájuk elengedhetetlen ahhoz, hogy a gépek, járművek vagy épületek létrejöjjenek, és megfelelően lehessen használni őket.

Milyen munkafolyamatok során van szükség rájuk?

A fémiparban számos munkafolyamat történik, ezek közé tartozik például a hegesztés, a forgácsolás, a sajtolás, a hajlítás vagy a felületkezelés. Kivétel nélkül mindegyik során szükség van a fémipari szakemberek munkájára.

Milyen körülmények között kell dolgozniuk?

Az, hogy milyen munkahelyszínen, illetve milyen körülmények között kell elvégezni a munkájukat, az adott cég tevékenységi körétől és a felmerülő munkafolyamatoktól függ. Sok esetben műhelyben dolgoznak, de ha például az építőiparban helyezkednek el, akkor kültéren elvégzendő feladataik is lehetnek.

Milyen előrejutási lehetőségeik vannak?

A fémipari szakmunkásoknak van lehetőségük arra, hogy feljebb lépjenek a ranglétrán, ha szorgalmasan dolgoznak, és nem restek tanulni, fejlődni. Lehet belőlük például hegesztőmester, gépészmérnök vagy CNC gépkezelő is.

A hazai szakmunkás munkakörökben jelentős munkaerőhiány van, így a munkaadók szinte folyamatosan keresik az új belépőket, akik szívesen végeznek fizikai munkát, és akik képesek megfelelni a követelményeknek.

Annak érdekében, hogy az álláskeresők kedvét meghozzák a jelentkezéshez, kedvező fizetést és adott esetben egyéb juttatásokat is kínálnak nekik. Mielőtt azonban bárki nagy lelkesen jelentkezne például fémipari szakmunkásnak, nem árt tájékozódni arról, hogy mit kell tudni erről a munkakörről.

Kapcsolódó friss hírek