Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Kik felelnek a raktárban zajló folyamatokért?

Kik felelnek a raktárban zajló folyamatokért?

A mindennapokban mindannyian előszeretettel rendelünk termékeket a webshopokból, ám csak kevesen gondolunk abba bele, hogy az áruk milyen utat járnak be, mielőtt elérkeznek hozzánk. Legfeljebb annyit tudunk róluk, hogy előzőleg az adott üzlet polcain voltak.

Ennél azonban sokkal összetettebb és hosszabb az a folyamat, amin keresztül a különböző áruk eljutnak végső célállomásukig, a fogyasztókig, azaz hozzánk. Miután a bolt leadja a rendelését az eladni kívánt termékekre, azok bekerülnek a raktárába.

Elég csak rákattintani a https://pecsallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika linkre, hogy lássuk, mennyi munkakör kapcsolódik a raktározás és logisztika területéhez. Többek között a raktáros, a targoncavezető és a logisztikai koordinátor is azon dolgozik, hogy a termékek a megfelelő időben a megfelelő helyen legyenek: ők felelnek ugyanis a raktárban zajló folyamatokért.

Nézzük, hogy pontosan milyen feladatok tartoznak a hatáskörük alá!

Raktáros

Az egyik leggyakoribb és a laikusok számára is ismert munkakör a raktárosé. Ő az, aki a raktárban végzi a különböző áruk – kézzel vagy esetleg segédeszközökkel történő – mozgatását, szállítását, pakolását. Az ő felelőssége alá tartozik, hogy a termékek a megfelelő helyre kerüljenek, amikor pedig elérkezik az ideje, akkor össze legyenek készítve, és át legyenek adva az áruszállítónak.

Targoncavezető

Sok olyan cég van, ilyenek például a bevásárlóközpontok vagy a bútorboltok, ahol súlyos termékek, raklapok mozgatására is szükség van. Ehhez a kézi erő kevés, ide targonca kell! A targoncát pedig csak az a dolgozó vezetheti, aki rendelkezik az ehhez szükséges tudással, tapasztalattal.

Logisztikai koordinátor

Az áruk raktározása, tárolása, szállítása egy olyan szakterület, ami sok feladatból áll, emiatt pedig számos munkavállaló koncentrált munkáját igényli. A raktárban kell lennie valakinek, aki ezeket a folyamatokat összeszervezi, majd pedig felügyeli, hogy minden a terveknek, elvárásoknak megfelelően zajlik-e. Ha pedig valahol felmerül egy probléma vagy olyan dolog, ami hátráltatja a munkavégzést, akkor a lehető leghamarabb igyekszik megoldást találni a helyzetre.

Szükség van a megbízható munkavállalókra

Minden cég, amelyik termékek értékesítésével foglalkozik, rendelkezik raktárhelyiséggel, ahol az áruk szállítása, tárolása zajlik. Természetesen nem akárhogy, hanem az előírásoknak és a vállalat belső szabályrendszerének megfelelően. Mivel ez folyamatos és nagy mennyiségű munkát jelent, ezért ezen a területen mindig szükség van a megbízható és ügyesen dolgozó munkavállalókra.

Ha valakinek szimpatikus a fent említett munkakörök valamelyike, akkor mindenképpen érdemes körülnéznie a Pécsállás weboldalán. Ott ugyanis többek között a raktározás-logisztika területéhez kapcsolódó álláslehetőségek is megtalálhatók.

Kapcsolódó friss hírek