Gazdaság

Hamarosan kiderülhet, miért emelte Orbán hétszeresére a gáz árát

Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Fontos számunkra a munkahely lokációja?

Fontos számunkra a munkahely lokációja?

Bár a sokunk azt gondolja, hogy az emberek többségénél a fizetés a legfontosabb szempont, amikor arról dönt, hogy jelentkezik-e egy állásra vagy sem, de az egyik legnagyobb magyar állásportál felmérése szerint van egy dolog, ami még pénznél is fontosabb egy munkahelyen.

Mi a legfontosabb?

Ami a fizetésnél is fontosabb, az nem más, mint a munkahely elhelyezkedése, ezt követi a fontossági sorrendben a munkakör, és csak ezután kullog a fizetés, illetve a csapat és a hosszú távú karrierlehetőség.

Ingázás tekintetében a legtöbben maximum 1 órát hajlandóak bevállalni. Vagyis, ha mondjuk Egerben nem talál valaki állást, akkor minden gond nélkül elvállalhatja a https://egerallas.hu/allasok/gyongyos oldalon meghirdetett pozíciók egyikét.

De összességében az emberek többsége inkább a 30 perc alatti utazási időket preferálják, így ez a távolság már túl nagy lenne a számukra. Kivéve, ha rugalmas a munkaidő, és otthoni munkavégzésre is lehetőség van, vagy ha a munkáltató hozzájárulna a bejárás költségeihez. Ezek a tényezők ugyanis már erősen elgondolkodtatnák őket.

Az ingázásnak is megvannak az előnyei

Bár eleinte nehéz hozzászokni az időrabló, oda és vissza történő utazgatáshoz, de ezt a fél-, egy- vagy másfél órás időintervallumot akár konstruktívan is ki lehet használni. A tömegközlekedésen ülve olvashatunk mondjuk egy könyvet, ha egy tanfolyamra járunk, akkor megírhatjuk a házi feladatot, vagy interneten keresztül elintézhetjük néhány tennivalónkat. A kocsiban pedig bekapcsolhatjuk a rádiót, és meghallgathatjuk a híreket.

Persze az elég kellemetlen, ha este emiatt nagyon későn érünk haza, de a kényelmetlenségért kárpótolhat minket, hogy jóval magasabb a fizetésünk, mint mondjuk az egri bérek.

Mindenkinek más az ingerküszöbe

Ahhoz, hogy megalapozott döntést tudjunk hozni az ingázás tekintetében, leginkább azt kell átgondolnunk, hogy a mi esetünkben ezek a fentebb felsorolt pozitívumok kompenzálják-e a negatívumokat.

Abban az esetben ugyanis, ha mondjuk már van egy vagy akár több kisgyermekünk is, akkor nem fér bele ennyi üresjárat, és hiába magas a fizetés, illetve jók a munkakörülmények, a hosszabb utazás a munkahelyre nem opció.

A fiatal szinglik viszont sokkal nagyobb százalékban vállalják be az órákig tartó zötykölődést, mondván, hogy úgysem várja őket senki otthon. Persze ez nem azt jelenti, hogy ők ne szeretnének áldozni a szabadidő oltárán. Közöttük is sokan akadnak olyanok, akik inkább maradnak a kevésbé jó fizetést kínáló helyen, és élvezik azt az időt, ami felszabadult annak köszönhetően, hogy nem kell utazni.

Mit tudtunk meg tehát?

Egy állásra történő jelentkezésnél minden szempontot mérlegelni kell, és ha úgy érezzük, hogy túl sok kompromisszummal járna számunkra, akkor inkább nézzünk másik lehetőség után. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy egy másik portálon két sarokkal odébb találunk egy ugyanolyan jó pozíciót, azzal a különbséggel, hogy a hét felét otthon tölthetjük.

Kapcsolódó friss hírek