Időjárás

Riasztást adtak ki ónos eső miatt csütörtökre, vastag jégpáncél alakulhat ki – itt vannak a pontos részletek

Közlekedés

Ingyenes lesz a tömegközlekedés januártól ebben a magyar városban

Időjárás

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Elképesztő, ami most jön, erre már senki nem számított – mutatjuk a friss időjárás előrejelzést

RövidenRöviden
A Nemzeti Sport napilapot olvassa egy félmeztelen, fején vizes törölközőt viselő férfi a kánikulában a margitszigeti zenélő szökőkút mellett 2017. augusztus 3-án.
A Nemzeti Sport napilapot olvassa egy félmeztelen, fején vizes törölközőt viselő férfi a kánikulában a margitszigeti zenélő szökőkút mellett 2017. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.

Néhol ugyan megélénkülhet a szél és hajnalban már megjelennek a pára- és ködfoltok is, de gyakorlatilag a hónap további része még mindig a nyáriasan meleg időről szól majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

KILÁTÁSOK A JÖVŐ HÉTRECsendesebbre, nyugodtabbra fordul időjárásunk a jövő hét elejétől, a frontok ugyanis ismét…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Sunday, September 24, 2023

Hétfőn délelőtt még az ország nyugati, délnyugati részén lehet több a felhő, és ott előfordulhat eső, záporeső, esetleg délen zivatar is. Ezt követően ezeken a területeken is naposra fordul az idő. Északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon élénk lesz az északias szél, majd napközben egyre nagyobb területen mérséklődik a légmozgás.

A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, legmelegebb a keleti, északkeleti vidékeken várható.

Kedden már sok napsütésre lehet számítani, kevés gomoly- és fátyolfelhővel, csapadék nem várható. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Az északkeleti, keleti szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 11 és 17, délután 23 és 28 fok között alakul.

Szerdán hajnalra kialakulhatnak pára- és ködfoltok, de napközben napos idő várható általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A keleties szél néhol időnként megélénkül. A hajnali 10-17 fokról 23 és 28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön hajnalra pára-, illetve ködfoltok képződhetnek, de napközben napos, száraz időre van kilátás általában kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Néhol megélénkülhet a keleti, délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 9 és 16, a maximum 23 és 28 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, majd napközben sok napsütésre kell számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 9-16, a délutáni órákban 23-28 fok várható.

Szombaton hajnalban pára-, ködfoltok kialakulhatnak, majd napközben változóan felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napsütéssel, helyenként előfordulhat csapadék. A délnyugati, majd az északi, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A hajnali 9-17 fokról délutánra 21 és 28 fok közé melegedhet fel a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő valószínű, általában többórás napsütéssel, a csapadéknak kicsi az esélye. Többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet az északi szél. Hajnalban 7-16, a délutáni órákban 19-24 fok valószínű.

Ezek is érdekelhetnek

Harmadfokú, piros riasztást adtak ki az ónos eső veszélye miatt

Katasztrófavédelem: rengeteg elakadt járművet mentettek a havazás és az ónos eső miatt

Lezárták a Normafát az ónos eső miatt, ágak és jégdarabok szakadnak le a fákról

Megszünteti a kormány az Országos Meteorológiai Szolgálatot

Nem nooooormális: 18 fokot mértek ma Békéscsabán

Durva kontraszt: valahol 1-2, máshol 17-19 fok is lehet ma, kiadós esőre figyelmeztetnek