Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Szalay-Bobrovniczky: a várpalotai lőszergyárnak egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz

Ma is majd’ kicsattant a békepártiság.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a 175 éves a Magyar Honvédség című kiállítás megnyitóján a fővárosi Bálnában 2023. május 2-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A várpalotai lőszergyár komplexumának nemcsak Magyarország, hanem egész Európa számára kiemelt jelentősége lesz, az önálló védelmi ipar fejlesztése az európai stratégiai autonómia egyik pillére – ragadtatta el magát a honvédelmi zsúrpubi pénteken Várpalotán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a várpalotai Védelmi Ipari Komplexum bokrétaünnepségén arról magyarázott, hogy a magyarországi hadiipar fejlesztésének a védelmi képességek fokozásán túl munkahelyteremtő hatása is van!

Hozzátette, hogy a több mint 300 milliárd forint értékű várpalotai projekttel 1000-1200 új munkahely is létesül, „együttműködési szerződést kínálva ezáltal a térség közép- és felsőfokú oktatási intézményeinek, sok pályakezdő fiatalnak és tapasztalt munkaerőnek egyaránt”.

Kapcsolódó friss hírek