Belföld

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Bűnügy

Öngyilkos akart lenni egy férfi Kiskunfélegyházán, rendőrök mentették meg az utolsó pillanatban

Belföld

Kormányátalakításra készülhet Orbán Viktor, Navracsics lehet a nagy nyertes

Orbán 200 ösztöndíjas helyet ajánlott fel azerbajdzsáni diákok számára magyarországi tanulmányok folytatására

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Mikajil Dzsabbarov azeri gazdasági miniszterrel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 11-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j3, háttal).
Orbán Viktor miniszterelnök (j) Mikajil Dzsabbarov azeri gazdasági miniszterrel (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 11-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (j3, háttal). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Mikajil Dzsabbarovot, Azerbajdzsán gazdasági miniszterét, a megbeszélésen elsősorban az energetikai együttműködésről volt szó.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke úgy magyarázta: a tárgyaláson, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is, Orbán Viktor Magyarország energiabiztonsága szempontjából fontos fejleménynek nevezte, hogy a korábban megkötött szerződések alapján az azeri energiavállalat júliusban megkezdte a földgáz betárolását a magyar tárolókba, ezzel immár valós fizikai gázszállítási kapcsolat létesült országaink között.

Arról is szó volt, hogy több magyar vállalat terjeszkedik sikeresen Azerbajdzsánban, és további magyar befektetések is napirenden vannak.

A karabahi újjáépítés kapcsán elhangzott: az azeri fél már kijelölte azt a települést, melynek újjáépítését a tervek szerint magyar vállalatokra bízzák – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Viktor kiemelte: hazánk évente 200 ösztöndíjas helyet ajánl fel azerbajdzsáni diákok számára magyarországi tanulmányok folytatására.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Mostantól titkolni fogja a kormány, hogy mekkora a pedagógushiány Magyarországon

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Orbán Viktor elutazott