Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Rázárta a kamraajtót a betörőre egy idős néni Balatonlellén

Rázárta a kamraajtót a betörőre egy idős néni Balatonlellén

A Fonyódi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kecskeméti férfival szemben, akit a kamrájában ért tetten egy idős asszony Balatonlellén.

A Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn ismertette: a vádirat szerint a férfi munkavállalás céljából érkezett Balatonlellére, ahol munka után italozni kezdett. Az ittas férfi az éjszaka folyamán megéhezett, ezért elhatározta, hogy betör az egyik ingatlanba élelmet szerezni. Kinézett magának egy lakóházat, aminek az udvar felőli bejárati ajtaján található, 21 cm x 90 cm méretű ablakot benyomva

bemászott a kamraként is használt kazánházba, ahol az idős lakó élelmiszert is tárolt, majd az ablakon elkezdett különböző élelmiszereket kidobálni.

A zajra felébredt a tulajdonos, aki először azt hitte, hogy a kutyája akar kimenni az udvarra, de amikor a rájött, hogy a nesz a kazánházból jön, benyitott oda.

Az idős asszony nem ijedt meg a betörő láttán, hanem gyorsan kulcsra zárta a kazánház ajtaját, felébresztette a férjét, és hívta a rendőrséget.

Az elkövető olyannyira meglepődött az asszony határozottságán, hogy a személyes dolgait tartalmazó hátizsákját, és ez ellopni szándékozott élelmiszereket hátrahagyva, a bejutáshoz használt ablakon keresztül elmenekült a helyszínről. A fonyódi nyomozók a hátrahagyott dolgai alapján rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetben lévő férfit 72 órán belül bíróság elé állította, a tárgyaláson a vádlottat 8 nap elzárásra ítélték.

Kapcsolódó friss hírek