Bűnügy

Zárjegy nélküli cigarettát, drogot és befektetési aranyat találtak a rendőrök egy férfinál Vecsésen

Kultúra

Tömeges kirúgás kezdődött a Petőfi Rádiónál, a zenei szerkesztő is ment a levesbe

Bűnügy

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Rázárta a kamraajtót a betörőre egy idős néni Balatonlellén

Bottyán RóbertBottyán Róbert
Rázárta a kamraajtót a betörőre egy idős néni Balatonlellén

A Fonyódi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kecskeméti férfival szemben, akit a kamrájában ért tetten egy idős asszony Balatonlellén.

A Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn ismertette: a vádirat szerint a férfi munkavállalás céljából érkezett Balatonlellére, ahol munka után italozni kezdett. Az ittas férfi az éjszaka folyamán megéhezett, ezért elhatározta, hogy betör az egyik ingatlanba élelmet szerezni. Kinézett magának egy lakóházat, aminek az udvar felőli bejárati ajtaján található, 21 cm x 90 cm méretű ablakot benyomva

bemászott a kamraként is használt kazánházba, ahol az idős lakó élelmiszert is tárolt, majd az ablakon elkezdett különböző élelmiszereket kidobálni.

A zajra felébredt a tulajdonos, aki először azt hitte, hogy a kutyája akar kimenni az udvarra, de amikor a rájött, hogy a nesz a kazánházból jön, benyitott oda.

Az idős asszony nem ijedt meg a betörő láttán, hanem gyorsan kulcsra zárta a kazánház ajtaját, felébresztette a férjét, és hívta a rendőrséget.

Az elkövető olyannyira meglepődött az asszony határozottságán, hogy a személyes dolgait tartalmazó hátizsákját, és ez ellopni szándékozott élelmiszereket hátrahagyva, a bejutáshoz használt ablakon keresztül elmenekült a helyszínről. A fonyódi nyomozók a hátrahagyott dolgai alapján rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség az őrizetben lévő férfit 72 órán belül bíróság elé állította, a tárgyaláson a vádlottat 8 nap elzárásra ítélték.

Ezek is érdekelhetnek

Bomló holttestet találtak egy csepeli gyártelepen, egy nyáron eltűnt 21 éves férfi maradványai kerültek elő

Úgy bebaszott a forgalmista Zalában, hogy leállt miatta a vonatközlekedés – vádat emeltek ellene

A műfogat is ellopta egy banda, ketten őrizetben, harmadik társukat jelenleg is körözi a rendőrség

Borkai Zsolt orgiatársa újra lányokat pontozott

Börtönőrök életveszélyesen megvertek egy fogvatartottat, őrizetbe vették őket

Bajba jutott kishajót kellett kimenteni a Balatonból