Belföld

Összeverte egymást két fideszes politikus, kórházba kerültek

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Tiborcz üzlettársa nem titkolhatja tovább a Bosnyák téri „244 milliárd forintos gödör” mutyiját

Bottyán RóbertBottyán Róbert
Tiborcz üzlettársa nem titkolhatja tovább a Bosnyák téri „244 milliárd forintos gödör” mutyiját
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A Fővárosi Törvényszék hétfői ítélete szerint a Nemzeti Vagyonkezelő nem titkolhatja tovább Tiborcz István üzlettársának „gigantikus, 244 milliárd forintos szerződését” – számolt be róla Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Ez az a budapesti Bosnyák téren ásott hatalmas gödörről szóló szerződés, amiről a kormány titokban döntött és aminek kiadását korábban azzal tagadta meg a Vagyonkezelő, hogy „a nemzetbiztonságot veszélyeztetné”, ha megtudnánk a részleteit.

A pert a Transparency International Magyarország segítségével indította el Hadházy, és a Fővárosi Törvényszék döntése csak néhány részlet kitakarását tartotta jogosnak. Az alperes néha egészen szórakoztató érveket hozott fel, például hogy

azért titok, hogyan adnak 244 milliárd forint adófizetői pénzt Tiborczéknak, mert a kormány titkos határozatban döntött róla; és a Nemzetbiztonsági Bizottság mentesítette őket a nyilvános közbeszerzés kiírása alól; és különben is, csak véletlenül tették ki a honlapra, hogy van ilyen szerződés;

és ez csak „döntéselőkészítő adat”, mert csak előszerződésről van szó.

Hadházy szerint a szerződések kiadása ellen biztosan fellebbezni fog a Vagyonkezelő, de kíváncsi rá, mi az az érvelés, amivel megváltoztatnák ezt a mostani ítéletet.

A Fővárosi Törvényszék tegnapi ítélete szerint a Nemzeti Vagyonkezelő nem titkolhatja Tiborcz István üzlettársának…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, August 21, 2023

Tiborcz üzlettársa eredetileg egy ezerlakásos lakótelepet és egy bevásárlóközpontot képzelt el a területre, a kormány pedig nemzetgazdaságilag kiemelten fontosnak nyilvánította a bulit, ezzel minden jogot elvéve az önkormányzattól. A Bayer Construct aztán már az építkezés közben jött rá, hogy annyi lakást nem fog tudni eladni, így inkább hatalmas irodaházakat épít.

„Aztán valószínűleg rájöttek, hogy ennyi irodát is képtelenség kiadni, ezért még a tervezőasztalon eladták az egészet az após által vezetett államnak. Egy gödröt, 244 milliárdért”

– összegzett Hadházy Ákos.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

„Mi a titkod?” – Magyar Péter most Orbán vejéről borított

Fegyverrel túszul ejtettek egy fiatal nőt a VII. kerületben

Újra Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, ennyivel nőtt a vagyona egy év alatt

Hadházy: 677 millió forintból húztak fel egy 12 fős bölcsődét egy nógrádi faluban

Durva ellentámadás várható a Fidesztől

Bankjegyekkel kitömött zsebekkel érkezett haza a strici Svájcból, a reptéren fogták el