Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Tiborcz üzlettársa nem titkolhatja tovább a Bosnyák téri „244 milliárd forintos gödör” mutyiját

Tiborcz üzlettársa nem titkolhatja tovább a Bosnyák téri „244 milliárd forintos gödör” mutyiját
Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A Fővárosi Törvényszék hétfői ítélete szerint a Nemzeti Vagyonkezelő nem titkolhatja tovább Tiborcz István üzlettársának „gigantikus, 244 milliárd forintos szerződését” – számolt be róla Hadházy Ákos független parlamenti képviselő. Ez az a budapesti Bosnyák téren ásott hatalmas gödörről szóló szerződés, amiről a kormány titokban döntött és aminek kiadását korábban azzal tagadta meg a Vagyonkezelő, hogy „a nemzetbiztonságot veszélyeztetné”, ha megtudnánk a részleteit.

A pert a Transparency International Magyarország segítségével indította el Hadházy, és a Fővárosi Törvényszék döntése csak néhány részlet kitakarását tartotta jogosnak. Az alperes néha egészen szórakoztató érveket hozott fel, például hogy

azért titok, hogyan adnak 244 milliárd forint adófizetői pénzt Tiborczéknak, mert a kormány titkos határozatban döntött róla; és a Nemzetbiztonsági Bizottság mentesítette őket a nyilvános közbeszerzés kiírása alól; és különben is, csak véletlenül tették ki a honlapra, hogy van ilyen szerződés;

és ez csak „döntéselőkészítő adat”, mert csak előszerződésről van szó.

Hadházy szerint a szerződések kiadása ellen biztosan fellebbezni fog a Vagyonkezelő, de kíváncsi rá, mi az az érvelés, amivel megváltoztatnák ezt a mostani ítéletet.

A Fővárosi Törvényszék tegnapi ítélete szerint a Nemzeti Vagyonkezelő nem titkolhatja Tiborcz István üzlettársának…

Posted by Hadházy Ákos on Monday, August 21, 2023

Tiborcz üzlettársa eredetileg egy ezerlakásos lakótelepet és egy bevásárlóközpontot képzelt el a területre, a kormány pedig nemzetgazdaságilag kiemelten fontosnak nyilvánította a bulit, ezzel minden jogot elvéve az önkormányzattól. A Bayer Construct aztán már az építkezés közben jött rá, hogy annyi lakást nem fog tudni eladni, így inkább hatalmas irodaházakat épít.

„Aztán valószínűleg rájöttek, hogy ennyi irodát is képtelenség kiadni, ezért még a tervezőasztalon eladták az egészet az após által vezetett államnak. Egy gödröt, 244 milliárdért”

– összegzett Hadházy Ákos.

Kapcsolódó friss hírek