Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

KKV-k és a networking

KKV-k és a networking

A networking, vagyis az üzleti kapcsolatépítés rendkívül fontos szerepet játszik a KKV-k, azaz a kis- és középvállalkozások életében, mivel lehetőségeket teremt az új üzleti lehetőségek felfedezésére, partnerkapcsolatok kialakítására ezáltal pedig a folyamatos növekedésre.

A networking pozitív hatása

A hálózatépítés egyszerű folyamatnak tűnik, de messze nem csak annyiból áll, hogy a CardInMove elegáns névjegye pár pillanatra találkozik a leendő partner telefonjával. A hatása is igencsak szerteágazó, ezeket vegyük sorra gyorsan!

A networking révén új üzleti lehetőségek tárulnak fel, legyen szó akár potenciális ügyfelekről, új beszállítókról, partnerkapcsolatokról vagy akár beruházókról.

Kapcsolatot építve más vállalkozásokkal lehetőség nyílik tapasztalatok, bevált gyakorlatok és iparági trendek megismerésére, amelyek segíthetnek a fejlődésben, innovációban.

A kapcsolatok minél szélesebb körének kiépítése révén megnövekedhet a vállalkozás hitelessége, javulhat a megítélése az iparágban.

A széles kapcsolatrendszerből érkező szakmai támogatás, mentorálás és inspiráció segíthet átlendülni a nehéz időszakokon vagy döntéshelyzeteken.

A névjegy szerepe

A névjegy fontos eszköz a networkingben, mivel árnyújtása az üzleti kapcsolat kezdetét jelenti. A helyesen összeállított névjegy professzionális benyomást kelthet és csatornákat nyit egymás felé.

A névjegy minden esetben legyen könnyen olvasható, ne legyen túl zsúfolt vagy túl sok információval tele!

Tartalmazza a lényeges információkat, köztük az online profilokat is, mint a LinkedIn oldalad és természetesen a vállalkozás weboldala!

Amennyiben ragaszkodsz a papíralapú névjegyekhez, néhány egyedi elemmel kiemelheted névjegyed a többi közül, például kreatív dizájnnal vagy különleges papírral.

Ha igazi 21. századi üzletember benyomását szeretnéd kelteni, mindenképpen válts NFC névjegyre!

Tippek networkinghez

Kihasználva a közösségi média platformok kínálta lehetőségeket, könnyedén építhetsz kapcsolatot más vállalkozókkal, potenciális ügyfelekkel vagy partnerekkel.

Ha teheted, vegyél részt iparági konferenciákon, meetupokon és egyéb szakmai rendezvényeken, ahol lehetőséged nyílik személyesen megismerni más vállalkozókat.

Csatlakozz online üzleti fórumokhoz vagy közösségekhez, ahol megoszthatod tapasztalataidat, és kapcsolatokat építhetsz.

Az együttműködési lehetőségek keresése más vállalkozókkal közös projektek tervezésében vagy rendezvények szervezésében segíthet új kapcsolatok létrehozásában.

Légy nyitott, barátságos és kíváncsi mások tapasztalataira és véleményére!

Ha valaki segít vagy tanácsot ad, ne feledd megköszönni neki. Ez segíthet erősíteni a kapcsolatot.

Az üzleti világban a networking kulcsfontosságú lehet a sikeres vállalkozás szempontjából. Ahogy kapcsolataid száma és ezáltal a hálózatod nő, új lehetőségek és perspektívák nyílhatnak meg előtted.

Kapcsolódó friss hírek