Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Baleset

Gázolt a vonat Kecskemétnél

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Földrengés volt Magyarországon, Csabacsűdön egy kamera videóra vette

Földrengés volt Magyarországon, Csabacsűdön egy kamera videóra vette
Fotó: Flickr.com/matthileo

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat, Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának adatai alapján szombaton 11.13 perckor, majd 11.16 perckor két földrengést is érzékeltek hazánkban egymás után.

A Richter-skála szerint 4-es erősségű földmozgás epicentruma a jelenlegi becslések alapján Gyomaendrődtől 11 km-re volt.

A katasztrófavédelem közlése szerint károkról eddig nem érkezett bejelentés.

Az obszervatórium később újabb közleményekben közölte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevétől körülbelül három kilométerre 4,0 magnitúdójú földrengést mértek 11.16 perckor, és több településen érezték a földmozgást. Továbbá 12.51 perckor, a Richter-skála szerint 2,8-es erősségű földrengés volt a Békés megyei Szarvastól mintegy öt kilométerre. A földmozgást ez esetben is több településen érezhettek.

Szarvasnál is megmozdult a földA Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai…

Posted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Saturday, August 19, 2023

Az obszervatórium Facebook-oldala egy videót is megosztott a Csabacsűdön tapasztalt rengésről:

Egy csabacsűdi olvasónk megosztott az obszervatóriumunkkal egy felvételt, mely rögzítette a mai első rengést. A rengések pár perc elteltével pattantak ki, a felvételen jól látszik a földrengés intenzitása. Ezek a földrengések hazai viszonylatban jelentősek, ritkák, a lakosság széles körben érezte. A kisebb-nagyobb utórengések folyamatosak, a következő napokban még aktivitás várható. Bízunk abban, hogy anyagi károk nem keletkeztek. Kérjük, amennyiben Önök is lencsevégre kapták az eseményeket, osszák meg velünk üzenetben, vagy kommentben!

Posted by Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium on Saturday, August 19, 2023

Kapcsolódó friss hírek