Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Meghalt egy munkás a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása közben

A hűvösvölgyi villamosvonal felújítása 2023 júliusában.
A hűvösvölgyi villamosvonal felújítása 2023 júliusában. Fotó: Facebook/BKV Zrt.

Meghalt egy férfi a hűvösvölgyi villamosvonal felújítása közben pénteken, a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit – közölte Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A BKV Zrt. szombati közleményében azt írta, a villamosvonal felújítását a társaság szerződéses partnere végzi, az elhunyt a vállalkozó egyik munkatársa volt.

A BKV hangsúlyozta: felelős munkáltatóként a társaság elsődleges célja munkatársaik és az utasok biztonságának megőrzése a megfelelő munkakörülmények biztosításával és a balesetvédelmi szabályok betartásával; ezen célok érvényesítését szerződéses partnereiktől is elvárja. A BKV Zrt. együttérzését és részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak.

Csécsi Soma az MTI megkeresésére elmondta, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást a BRFK, mert felmerült a bűncselekmény gyanúja. Gyanúsítotti kihallgatás eddig nem történt.

A Blikk korábban azt írta, egy markoló sodorta el a villamossíneken dolgozó munkást, az 51 éves férfi a helyszínen életét vesztette.

Kapcsolódó friss hírek