Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Hadházy Ákos már szégyelli fideszes múltját

Orbán „egyszemélyes ellenzéke”, akit a kollaboráns bizniszpártok és a propaganda egyszerre nyír, nem hisz abban, hogy ilyen körülmények között leváltható a Fidesz.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.
Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

A Népszavának adott hosszabb interjút Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki gyakorlatilag Orbán Viktor egyszemélyes ellenzékeként harcol az árral szemben.

A politikus az interjúban tisztázta, dacára annak, hogy sokszor titulálják magányos harcosnak, igenis tud lojális lenni.

„A Fideszben sajnos sokáig bent maradtam, azzal együtt, hogy láttam a problémákat. Próbáltam belülről változtatni. Utólag ezt már szégyellnem kell”

– fogalmazott.

Hadházy Ákos elmondta, nagyon rossz irányba mennek a dolgok a magyar politikában, ezért tűnhet úgy, hogy nem csapatjátékos. Egy másik vádra – miszerint váltogatja a pártokat – pedig úgy reagált, nem ő változott meg, hanem azok a pártok, amiket ott kellett hagynia: a Fideszből a lopások miatt, az LMP-ből pedig az ellenzéki pártokkal való együttműködés hiánya miatt lépett ki.

Szóba került az emlékezetes Orbán Viktor-féle „rókázás” is. Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnök Hadházy váratlan kérdéseire csak hebegett-habogott a Parlament folyosóján, majd „szőrét hullató rossz vidéki rókának” nevezte az ellenzéki képviselőt. Hadházy szerint ez Orbán részéről nem megtervezett reagálás volt, kibuggyant belőle a „vidékizés”, ami éppen ezért sokat elárul a személyiségéről.

Hadházy Ákos arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártok nem igazán állnak ki mellette, a Karmelitánál is csak a Momentum tartott vele. Úgy látja, a mostani rendszer úgy van összerakva, hogy szinte lehetetlen a Fideszt legyőzni.

Szerinte ahhoz, hogy változás legyen, rendben kell tenni a fejekben, hogy ilyen körülmények között nem váltható le a Fidesz, de ha nagyon sokan, szervezetten és elszántan lépnek fel annak érdekében, hogy megváltozzanak a körülmények, akkor ezzel a hatalommal szemben is lehet eredményt elérni.

Kapcsolódó friss hírek