Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Vihar, jégeső, zivatar: a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat adta ki a meteorológia

Villámlás Salgótarján felett 2023. augusztus 5-én hajnalban.
Fotó: MTI/Komka Péter

Heves zivatarok veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú (piros) riasztásokat is kiadta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután Békés és Csongrád-Csanád megyék területére.

A veszélyjelzés szerint a két megye egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent.

riasztas

Forrás: met.hu

A meteorológiai szolgálat szombat délután előbb Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest, majd Heves, Nógrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék egyes járásaira másodfokú (narancs) riasztást adott ki zivatarok veszélye miatt.

Figyelmeztető előrejelzésükben azt írták: a Duna vonalában, illetve attól keletre szombat délutántól ismét egyre nagyobb számban alakulnak ki délről észak, északkelet felé haladó zivatarok, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek.

Az előrejelzés szerint a zivatartevékenység az éjszaka várhatóan fokozatosan az északkeleti tájakra terjed át. A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és felhőszakadás kísérheti, előfordulhat károkozó szélroham és nagyobb méretű jég is.

Felhívták a figyelmet arra, hogy legnagyobb eséllyel az ország középső tájain, valamint az Északi-középhegység térségében komolyabb felhőszakadás, valamint domborzattól függően villámárvíz is kialakulhat.

A katasztrófavédelem is figyelmeztet

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Mukics Dániel azt javasolja, hogy ahol a heves zivatarok miatt van érvényben riasztás, a kerti bútorokat, szerszámokat, kisebb cserepes növényeket vigyék fedett helyre, és ne parkoljanak fák alá.

Ha valakit autóvezetés közben ér el a vihar, lassítson, vagy lehetőség szerint álljon meg, amíg a heves zivatar elvonul. Azt kérik, ha valaki bajba jutott embert, vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

Kapcsolódó friss hírek