Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Brutális részletek derültek ki az angyalföldi gyilkosságról: ezért ölte meg fiatal barátnőjét T. Róbert

Bűnügyi technikus helyszínel 2023. július 14-re virradóan egy XIII. kerületi társasház előtt, miután az egyik lakásban holtan találtak egy 27 éves nőt.
Bűnügyi technikus helyszínel 2023. július 14-re virradóan egy XIII. kerületi társasház előtt, miután az egyik lakásban holtan találtak egy 27 éves nőt. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Mint korábban beszámoltunk róla, július 13-án holtan találtak egy 27 éves nőt Budapesten, egy XIII. kerületi lakásban. A gyilkosság elkövetője, a nő barátja után hajtóvadászat indult, majd a rendőrség néhány nap múlva el is fogta T. Róbertet.

A Blikk most a férfi nyomozóknak tett vallomása alapján azt írja,

a fiatal nő férfiúi hiúságában alázta meg a párját, mert kevésnek találta az ágyban nyújtott teljesítményét, s szakítani akart vele – ez váltotta ki az agressziót T. Róbertből.

Úgy tudni, a brutális emberölési ügyben a késen kívül felmerült egy másik eszköz is, mégpedig egy kalapács. A Blikk szerint a gyilkos a bántalmazás során ezzel is rendkívül komoly sérüléseket okozott áldozatának: olyannyira, hogy „még a sok szörnyűséget látott rendőröket is elborzasztotta a helyszínen eléjük táruló látvány”.

A lapnak egy pszichológus arról beszélt: a szexuális teljesítményt becsmérlő kijelentések igen heves érzelmi kitöréseket válthatnak ki egy férfiből.

„Alapvetően feltételezhető, hogy ha ilyen szituációba kerül egy férfi, az önérzetében sérül ilyen mondatok hallatán. Szinte kasztrálja őt, szégyenérzet alakul ki benne, megjelenik az az érzés, hogy ő kevés. Egy ilyen kijelentés képes kiváltani olyan feszültséget, amit nagyon nehéz kontrollálni. Ki kell mondani azonban, hogy szükséges – és kell tudni – kontrollálni az elsöprő haragot és dühöt, ha kritizálnak és sérül az önérzetünk. Ez minden emberben fokozza az indulatot, ám a szeretetnek egy patológiás, beteges formája, hogy az agresszió eszközét használom arra, hogy a bennem lévő feszültséget csökkentsem. A háttérben meghúzódó személyiségzavar, az impulzuskontroll sérülése vezet ahhoz, hogy elfogadhatatlan módon próbálja visszaépíteni valaki a megtépázott tekintélyét” – mondta el dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus.

Dr. Somos Zoltán, a férfi ügyvédje azt közölte: a már eddig nyilvánosságra került információkból is kiderült, hogy szerelemféltés lehet az egyetlen indok. „Egészen biztos például, hogy nem történt anyagi haszonszerzés, nem vitt el értékeket a férfi, még akkor sem, ha igazak az információk, hogy tartozásai voltak. Ugyanakkor azt meg tudom erősíteni, hogy a párja szóvá tette, miszerint nincs állása, nincs jövedelme. Hogy mi robbantotta ki a cselekményt, azt összességében kell vizsgálni. Alapvetően féltékeny típusú emberről van szó” – magyarázta az ügyvéd.

A Blikk úgy tudja, közben elkészült a boncolási jegyzőkönyv, így a nyomozók már pontosan tudják, milyen sérülés vezetett a fiatal nő halálához.

Kapcsolódó friss hírek