Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek a combjába bicikli fékkar fúródott, a kórházban azonban nem vették észre, összevarrták

Hollandiáig ment vele, ott húzták elő végül a sebből a 8 centis fémdarabot.

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek a combjába bicikli fékkar fúródott, a kórházban azonban nem vették észre, összevarrták
Fotó: Observatorul Prahovean

Három hétig szenvedett egy román férfi, akinek egy kerékpárbalesetben a combjába fúródott a letört fékkar, a kórházban azonban ezt nem vették észre, és az idegen tárgyat benne hagyva varrták össze a sebét – írja a román Observatorul Prahovean című lap.

Un banal accident de bicicletă petrecut în Prahova scoate la iveală superficialitatea cu care unii medici din spitalele din România tratează pacienții.

Posted by Observatorul Prahovean on Tuesday, August 1, 2023

A külföldön vendégmunkásként dolgozó, falujába hazalátogató fiatalember július 7-én esett le a kerékpárjáról. Kezén és lábán sérült meg, és mivel erősen vérzett, felesége mentőt hívott, amely a Prahova megyei Urlati városi kórházába szállította. Elmondása szerint az ügyeletes orvos beoltotta tetanusz (merevgörcs) ellen, összevarrta a sebet és bekötözte.

Mikor másnap dagadt lábbal, vérző sebbel visszament a kórházba, egy másik orvoshoz került, aki kicserélte a kötést, és hideg borogatást javasolt. A férfi kétnaponta járt kötözésre a kórházba, ahol július 18-án eltávolították a varratszálakat, további kezelésként pedig antibiotikumot és gyulladásgátló tablettát írtak fel neki.

Július 20-án visszautazott Hollandiába, ahol egy húsfelfeldolgozó vállalatnál van munkaszerződése, de már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott lábra állni, ezért betegszabadságot kért. További egy hét elteltével, július 28-án ment el a szálláshelyéhez legközelebb lévő kisváros klinikájára,

ahol egy nyolc centiméter hosszúságú fémdarabot – egy fékkart – húztak ki a sebből.

Az esetét a Prahova megyei lapnak elmesélő, a történetet fotókkal is dokumentáló férfi megjegyezte: szerencsére van betegbiztosítása, mert a hollandiai műtét, illetve a rá váró esetleges további beavatkozások „egy vagyonba kerültek volna”.

Az Observatorul Prahoveanban kedden közölt írás nyomán szerdán az Urlati városi kórház belső vizsgálatot indított, a megyei közegészségügyi hivatal pedig 32 ezer lejnyi (2,5 millió forint) bírságot szabott ki az egészségügyi intézményre, amiért a betegfelvétel alakalmával hiányosan töltötték ki a betegtájékoztató és betegjogi űrlapokat.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!